Книги

Хомеопатична литература

Тук ви представяме някои от книгите на Д-р Надежда Григорова. Страницата по хомеопатична литература предоставя и връзки от магазините, където можете да закупите книгите.

Електро-Акупунктура по метода на Фол (ЕАФ) и хомеопатия

Електро-Акупунктура по метода на Фол (ЕАФ) и хомеопатия
Електро-Акупунктура по метода на Фол (ЕАФ) и хомеопатия заглавна корица

“Електро-акупунктура по метода на д-р Фол” представлява измерване на съпротивлението в точките на китайските и Фол меридианите на човешкото тяло. Методът се прилага за диагностика на нарушенията във функцията на различните органи и системи. Той дава възможност за намиране на подходящи лечебни средства за постигане на стабилна хомеостаза, и вързвръщане  към добро здраве. Ако сте хомеопат и желаете да научите повече за ефекта на хомеопатичните лекарства върху бактерии, вируси и паразити, може би ще Ви вдъхнови това, което ще намерите в таблиците, включени в тази книга.

Ако сте натуропат и искате да разкриете и лекувате дълбоките причини за алергиите на Вашите пациенти, то погледнете в разделите на тази книга за алергии и бактериални патогени. Ако сте практикуващ лекар и търсите етиологията на необясними симптоми, може би ще ви заинтригуват разделите за вируси и губични патогени, описани в тази книга.

Алтернативна медицина чрез Фол тест, хомеопатични и природни лекарства

Книга Хомеопатия, Метод на Фол, Клинични случаи
Алтернативна медицина чрез Фол тест, хомеопатични и природни лекарства задна корица

В книгата са интегрирани съвременни познания по микробиология и паразитология в комбинация с метода на д-р Рейнхолд Фол. Метода на Фол измерва специфичното кожно съпротивление в точките на китайските меридиани и Фол меридианите, при въведени лечебни условия (окислителна, или антиокислителна среда), диетични режими, според особеностите на патогените. Приложени са специфични за тях хомеопатични, вибрационни и билкови лечебни средства.

Представени са общо 238 клинични случая. От тях 83 представляват диагностика и лечение на заболявания с вирусна етиология като хепатити, папилома вирус и много други тежки вирусни инфекции. 76 случая показват алтернативно лечение на бактериални патогени с помощта на специфични за тях хомеопатични потенцирани билкови лекарства. Представени са 19 случая на сериозни гъбични инфекции и са описани 60 клинични случая с паразитна етиология, лекувани с билкови тинктури. Предложени са нови, нетоксични билкови състави, подходящи за малки деца и бременни жени.

Книгата е мост между официалната, китайската медицина, хомеопатията и природната медицина. Тя е послание към болните хора и към техните лечители, че има надежда за интегративната медицина, успешна, нежна и хуманна.

Въведение в хомеопатичната материя медика

В книгата “Въведение в хомеопатичната материя медика” са описани в кратък вид 50 типа хомеопатични лекарства. Те съответстват на толкова типа човешки характери, с тяхното поведение и страдания на умствено, емоционално и физическо ниво. Особено внимание е отделено на умствената картина, която характеризира конституционалния тип на човека. Представени са данни за клиничния ефект на хомеопатичните лекарства като средства за борба с патогенни бактерии, вируси, гъбички, протозои и паразити.

Към началото