Апарат за Фол диагностика

Апарат за Фол диагностика, модел IKG-02

Какво представлява апарата за Фол диагностика?

Доктор Рейнхард ФолАпаратът за Фол диагностика измерва специфичното съпротивление в определени точки по китайските меридиани и допълнително откритите меридиани на д-р Райнхолд Фол. Повече за самата методика, прочетете в тази статия.

Повече за метода на Фол и конкретно нашата школа, можете да прочетете в следните две книги на д-р Григорова:

Електро-Акупунктура по метода на Фол (ЕАФ) и хомеопатия заглавна корица
Електро-Акупунктура по метода на Фол (ЕАФ) и хомеопатия
Алтернативна медицина чрез Фол тест, хомеопатични и природни лекарства заглавна корица
Алтернативна медицина чрез Фол тест, хомеопатични и природни лекарства

Апаратът е изобретен през 40-те години на миналия век и от тогава е претърпял изменения, но това се налага от стремителното развитие на електрониката, през последните години. Нашият IKG е електро-медицинска апаратура и напълно отговаря на изискванията на Европейския стандарт за елекромедицинско изделие.

Апарат за Фол диагностика
Апарат за Фол диагностика, модел IKG-02

Какво можем да измерим с апарат за Фол диагностика?

Най-общо казано чрез апарата IKG можете да измерите вибрационните честоти на органи (бъбреци, бял дроб, черен дроб, далак, яйчници/тестиси, кожа, очи, уши, и т.н.) и/или биологични системи в организма на човек (лимфна система, кръвоносна система, нервна система, имунна система, отделителна, ендокринна, опорно-двигателна и т.н.). Също може да се използва и за измерване на органи и/или системи при топлокръвни животни.

Какви показатели дава апаратът?

Това, което IKG прави е да преобразува измерената аналогова величина в цифрова; анализира графиката на измерваната стойност и чрез функция извежда резултата върху аналогова скала. Последната е опитно установена, че е по-добра за по-ергономично възприемане от оператора на изведените данни. При непрекъсната работа с апарата, не е нужно да се взира операторът в цифри, достатъчно е само да следи дали стрелката на аналоговата скала подминава делението 50 или не го прави. Апаратът също има специфична звукова сигнализация, която улеснява работещите с него. При правилно измерване сигналът е един – стабилен недразнещ звук, при неправилно измерване звукът е накъсан и немощен. Апаратът IKG работи на същия принцип на входната измервателна верига, както на апаратите от 50-те години на самият д-р Фол.

Съдържание на комплект на апарат за Фол диагностика, модел IKG-02

Един брой апарат на Фол, една сонда за пациента (измервателен електрод), една месингова ръкохватка за пациента, един електрод за лекарствени проби (или храни), гумен протектор за целия апарат, който е удароустойчив, за безопасно транспортиране и използване, гаранционна карта и упътване за използване, както и чанта, за удобно пренасяне. Батериите са инсталирани и включени в комплекта.

Апарат за Фол диагностика
Съдържание на комплекта за Фол диагностика, модел IKG-02

Възможности за работа с апарат за Фол диагностика

Апаратът може да измерва не само състоянието на органи и системи в човешкото тяло, но и:

– Хранителни непоносимости – как разграждаме храната, с която се храним – глутен, лактоза, кафе, шоколад, ядки, морски дарове, плодове, зеленчуци, различните видове месо и т.н. При хранителни непоносимости, примерно към захар, може да се установи точно към какъв вид захар е непоносимостта – към фруктоза, глюкоза, бяла захар, кафява захар, мед, кокосова захар, кленов сироп и т.н.

– Алергични проявления – домашен прах, домашни животни, алергия към ядки, цъфтящи растения; спори и плесени, ужилвания от насекоми, акари и мн. други. Също, след установяването на дадена алергия, може да установи и каква храна/лекарство, потушават алергията или направо я премахват.

– Моментни неразположения – предменструален и постменструален синдроми, различни гастрологични проблеми, главоболие, обща отпадналост, липса на апетит, лош сън и т.н.

– Поносимост към детергенти и козметика – перилни и почистващи препарати, лична козметика, поносимост към различни миризми и др.

– Влияния на лекарства – всяко лекарство може да бъде премерено дали подобрява работата на даден орган или система, дали влошава състоянието и третата възможност – не подобрява, нито влошава дадено състояние.

– При съчетаване на измерването с вибрационни образци на различни патогени (вируси, бактерии, гъбички, паразити) се установява точният вид на патогена, от който страда даден орган, система.

– За пациенти със специални нужди е незаместим помощник. При пациенти, които страдат от разстройства на социалното развитие или генетични аномалии, IKG е прекрасен избор. Той не е инвазивен, не наранява по никакъв начин пациента, меренето се превръща в игра и децата не се страхуват.

Защо нашият апарат е по-добър от всички, предлагани на пазара?

Ние произвеждаме IKG от 1994 година, разработихме го съвместно със старши научни сътрудници от БАН.  Апарат от серията IKG можете да намерите във всеки континент и държава в света. За всичките тези години и продадени апарати, нямаме нито един недоволен клиент! Нито един върнат апарат! Гордеем се с високото качество на цялото изделие, ръчно изработено, изцяло в България! Ние предоставяме на нашите клиенти не само апарат, но и обучение по био-резонансна диагностика, метод на Фол. Повече за обучението – тук.

Технически и професионално какво отличава нашите апарати от останалите?

Първото и най-важно нещо е старателното измерване – орган по орган и система по система. Софтуерите, които се предлагат на пазара, прикачени към преносими компютри, правят измервания ангро. Защо? Защото цялостното измерване с IKG апарат преминава през 40 меридиана в човешкото тяло и за всеки меридиан минимум по 3-4 точки. Това е прецизно измерване. Не е просто свързани два електрода за слепоочията и още два за ръка и крак.

Меридиани в човешкото тяло
Меридиани в човешкото тяло

Освен това представете си какви данни бихте имали ако вземете от даден пациент лабораторна проба слюнка? Със сигурност бихте получили множество данни, които сами по себе си трудно бихте разпределили по значимост. А сега си представете, че не само слюнка, ами вземате от същия този пациент още 150 различни видове лабораторни проби? Ще знаете много точно кой орган е най-добре и кой е най-пострадал, от какво може да страда даден орган или система и съответно как да се справите с тези получени данни. Затова при диагностика от рода на – софтуер в лаптоп – се получават множество данни, които сами по себе си не значат нищо. А ако повторите измерването с този лаптоп – ще получите за един и същи пациент други данни, макар и повторението да е 5 минути след първото замерване.

Точки на замерване на дланта и стъпалото
Точки за Фол диагностика

Възможностите на софтуера и преносимия компютър, според нас, не са приемливи дори за определяне на хранителни непоносимости и алергени. Защото готовите записани вибрации на храни и алергени в дадена географска област не съответстват на вибрациите на храни и алергени в друга географска област. Опитът ни показва, че е редно да се работи с вибрации на храни и алергени от обитанието на самия пациент.

Изисквания към оператора на апарата

И третото качество, което според нас е определящо за избора на IKG апарат  за професионална употреба е наличието на реални собствени знания, които е задължително да има операторът на IKG апарат. Според нашата парадигма, не е достатъчно само да се определи и напише дадена диагноза. Трябва да се знае етиологията на всяко биологично смущение, респ. заболяване. Ние не продаваме просто апарати, ние предлагаме цялостна подготовка и помощ за всеки специалист, решил да се занимава с тази щадяща практика. Гаранцията за качество при нас не е само на хартия. Ние настояваме специалистите ни да разбират от биохимия, фармация, билколечение, неврология, гинекология, хистология, ендокринология, диетология, лабораторни тестове и анализи и много други направления в медицината. Не е задължително да бъдете лекар, за да се обърнете към нас, но е задължително да разбирате материята колкото един добър лекар, когато завършвате нашето обучение.

Емпирично сме установили, че всякаква електроника смущава измерването на IKG. Затова и кабинетите на нашите Фол специалисти са лишени от метални вътрешни конструкции (мебели, изкуство с метал), липсват компютри, телевизори и прочее електроника. Самият пациент при преглед сваля своите метални бижута и часовници, дори металните токи на коланите правят измерването не достатъчно прецизно.

Не на последно място искаме да подчертаем, че прецизността на IKG зависи и от личностното вграждане на оператора, който измерва. Ако операторът е меркантилен, недобронамерен и нехаен към пациента, получените измервания ще бъдат също недостатъчни, за да се обоснове предположение. Старателните, скромни и човеколюбиви хора работят много по-успешно с нашия апарат. Защо? Защото всичко е вибрация! Дори намеренията!

Апарат за Фол диагностика, за всекидневна употреба

Разбира се, за едно средностатистическо семейство не е нужно да имат солидни знания по медицина, за да определят дали дадена храна или детергент не им понасят добре. За домашно използване на апарата не е нужно да се минава през всичките ни курсове. Достатъчно е да научите само две точки – Al1 и Al2, за да можете да премерите всяка храна, козметика, препарат, лекарство или алерген.

От чисто техническо естество искаме да изтъкнем, че IKG апаратите не правят колебливи пикове! Скалата е много чувствителна и стрелката се вдига бавно, достигайки плато. Това е много важно за отчитане на стабилното измерване. Останалите апарати правят т.нар. „индикаторни скокове“, което е уморително и ненадеждно за всекидневна дългочасова работа.

Апаратът е компактен, малък и преносим. Специално е защитен противоударно и против транспортни повреди.

Не на последно място, ние се грижим за добрата работа на нашите апарати. Винаги можете да разчитате, че Вашият апарат ще бъде тестван в реални условия, преди да Ви бъде продаден и ще му бъде извършена профилактика, когато прецените, че му е нужна такава.

Апарат за Фол диагностика модел IKG-02
Апарат за Фол диагностика и аксесоари

Стандартната пълна гаранция за нашите апарати е две години. Като всеки може да си закупи допълнително извънгаранционно обслужване.

Обучението ни е на три различни етапа:

  1. За начинаещи – виртуални курсове с повече от 10 часа професионално заснети кадри, в реални условия, заедно с печатни помощни материали.
  2. За напреднали – практически курс, воден ежегодно от д-р Григорова.
  3. Мастер клас – за работещи Фол диагностика специалисти.
  4. Ежегодни дискусионни семинари, в които се обсъждат актуални и нови теми.

Повече за обучението ни вижте в тази тема.

Какво да знаем ако ни предстои Фол тест?

Кратка инструкция за това какво представлява измерването, какво трябва да знаем и как да се подготвим за преглед при Фол специалист.

Доставяме в цял свят. Пишете ни, за да опитаме да Ви предложим най-евтина цена за доставка. При закупени повече от два апарата – доставката е за наша сметка.

Вече сте използвали продукта? Искате да оставите Вашия отзив и да споделите впечатления? Моля натиснете бутона за да попълните формата за отзиви.

Към началото