ПАРА-21®

ПАРА - 21®

Хелианти има удоволствието да ви представи най-новия си продукт – ПАРА-21® противопаразитна тинктура (паразитоцид).

ПАРА-21® противопаразитна тинктура - тежка артилерия!

Малко предистория и фактология

Паразитите представляват сериозен здравен проблем за хората. Някои видове паразити могат да живеят дълго в организма на човека, например до 25 години. Други за краткото време на своя живот (3 месеца) необратимо разрушават здравето и застрашават живота.

Заразени кръвни телца с маларияНай- опасното паразитно заболяване е маларията. Най-опасното животно на нашата планета, вземащо най-много жертви годишно, не е лъвът, крокодилът или опасните отровни змии, или паяци, а именно маларичният комар. Странно, но на второ място в тази зловеща статистика не попада никое опасно животно, от което имаме склонността да се страхуваме, а невинните сърнички. Последните са виновници за хиляди катастрофи по пътищата, с много жертви.

Според Световната Здравна Организация за 2015 година от малария са се  заразили 214 милиона души и от тях са починали 438 хиляди. А според последната статистика от 2019 година заразените са 228 милиона, а за 2017 г. – 231 милиона. Починалите през 2018 г. в световен мащаб са 405 хиляди. Наистина маларията е бич не само в държавите в Африканския регион, но и в Източното Средиземноморие. И докато в Африка е концентрирано вниманието на СЗО, поради ендемичността на заболяването, то в развитите държави никой не търси малария. Болестта обаче присъства с немалък дял от щама на Plasmodium falciparum – цели 71% от доказаните случаи. Маларията напоследък настъпва на север, поради измененията на климата.

Видове паразити

Унищожено кръвно телце от маларияЕдноклетъчните протозойни паразити, при малкия си размер, се разпространяват по кръвен път и могат да достигнат дори до мозъка. Така например, амебите (Амебиаза) често се преместват от червата към черния дроб и далака. Токсоплазма гондии (Токсоплазмоза) може да се засели в яйчниците на девойките и да причини безплодие, или раждане на умствено увредено дете. Ламблия Жиардия (Ламблиоза, Жиардиаза) сериозно уврежда ензимите за смилане на дизахариди и произвежда собствени протеолитични ензими. Те предизвикват възпалителни процеси в ендотела на червата и така се получава ненормална пропускливост на чревните стени.

По-големите паразити като кръгли глисти, тении и метили не само консумират полезни за нас вещества, но едновременно с това отделят много токсини, които тровят организма. В резултат на това човек се чувства изтощен, безсилен, болен, страда от храносмилателни проблеми, кожни обриви, алергични реакции и хормонални смущения и не знае от какво е всичко това.

ТоксоплазмодииНапример най-често срещаните кучешки кръгли глисти Аскарис (Аскаридоза, Аскариаза), които живеят в тънките черва, с цел да оцелеят са се приспособили да отделят вещества, разрушаващи панкреатичните ензими и така увреждат функцията на панкреаса. Това се наблюдава даже при малки деца, ако дълго време имат този вид паразити.

Метилът Фасциола хепатика (Фасциолоза) изтощава силно черния дроб. Има метили, които могат да доведат до неопластични изменения на тъканите и до рак: метилът Фасциолопсис буски може да причини рак на черния дроб, а Билхарция (Шистозома – Шистомиаза) –до рак на пикочния мехур.

Малко известни факти

Тения, снимана в тъмно полеШироко е застъпена идеята, че паразити има главно в тропическите региони, но това съвсем не е така. В страни с умерен климат се срещат почти толкова вида паразити, колкото и в тропиците. Лекарствата за паразити на конвенционалната медицина са крайно недостатъчни като брой и видове, тъй като фармацевтичната индустрия влага сили и средства само за разработка на лекарства за хронични заболявания, а не средства за еднократно лечение. Но главният проблем е във факта, че паразитите не се търсят и затова не се лекуват.

Голям пробив в борбата с паразитните заболявания направи американската лекарка Хулда Кларк, която предложи състава на препаратите  PARAGON® и PARA-90®. В състава влизат обвивките на зелени орехи, подправката карамфил, дървесина от канелено дърво и билката пелин.

Шистозома от мъжки полС тази тинктура съм работила няколко години в Африка. Тя работи дори за Малария. Но използването ѝ в Европа беше възпрепятствано от известни ограничения на съдържанието на пелин. Освен това в зелените орехи се съдържа йод и това прави тинктурата неподходяща за хора със заболяване на щитовидната жлеза. Тази тинктура не е разрешена за бременни жени и майки кърмачки.

В търсене на по-подходящи състави противопаразитни тинктури, във фирма „Биобаланс“ извършихме голям обем изследователска работа. Достигнахме до нетоксичната формула ПАРА-7®, подходяща за бременни жени. Тази тинктура вече е официално регистрирана от фирма Хелинти® и се произвежда промишлено. Тя получи голямо признание от много пациенти.

ПАРА-21® противопаразитна тунктура

Друга великолепна формула е ПАРА-21®, противопаразитна тинктура. Тя няма равна на себе си по ефективност. Работи много успешно за всички досега срещани от нас и регистрирани чрез Фол тест паразити, в това число протозои, кръгли червеи, метили, тении, както и новия паразит Фунис вермис. ПАРА-21

ПАРА-21® е паразитоцид, който унищожава паразитни цисти в черния дроб и далака. Тинктурата превъзхожда тинктурата ПАРА-7® за лечение на:

  • Рибна тения
  • Шистозома
  • Малария

Това я прави конкурентноспособна на международно ниво като противомалариен препарат.

Всички билки, участващи в състава на ПАРА-21® противопаразитна тинктура са разрешени за употреба в Европа. Това са нетоксични билки: корен от решетка, сухи венчелистчета от слънчоглед, кори канела, корен от бял оман и сухи листа от праскова. Тази комбинация от билки се поставя в 40º етанол. Тя осигурява превъзходно противопаразитно действие, без да натоварва излишно черния дроб.

Прием на ПАРА-21® противопаразитна тинктура

Противопаразитната тинктура ПАРА-21® е въведена в употреба от фирма „Биобаланс“ ЕООД от 2015 година и досега няма нито едно оплакване от пациенти. Разбира се, необходимо е спазване на предписаните дози. Приемът на ПАРА-21® е както следва:

Възрастни, с тегло над 50 кг.Деца над 3 г. възраст или възрастни с тегло под 50 кг.
2 пъти дневно по 20 капки, разредени в 50 мл. вода2 пъти дневно по 3 капки за всеки 10 кг. тегло на детето, разредени в супена лъжица вода.

ПАРА-21Задължителен е редовният прием, без прекъсване, тъй като биологичният цикъл за развитие на паразитите трябва да се покрие изцяло. Повече от две опаковки „ПАРА-21”® в един курс на прием не бива да бъдат приемани. Един курс на пълен прием от 2 опаковки „ПАРА-21”® трябва да следва от поне 30 дни без прием.

Към колегите, работещи Фол тест: Колеги, когато повече от една тинктура вкарват точката в хомеостаза, винаги тествайте на точката на черния дроб коя от противопаразитните тинктури работи най-добре. Целта е да се следва състоянието на черния дроб.

Внимание!

ПАРА-21® не се препоръчва за бременни жени, майки кърмачки и за деца под 3 години, поради по-силното и действие в сравнение с ПАРА-7®.

Като създател на формулата ПАРА-21® противопаразитна тинктура аз съм горда с резултатите от нейното прилагане и силно се надявам, че регистрирана от фирма Хелианти® и промишлено произведена, тя ще намери достойно място в арсенала на противопаразитните средства у нас и в чужбина.

Д-р. Надежда Григорова, Ph.D.

ПАРА-21 регистрирана търговска марка

ПАРА-21®

ПАРА-21® е регистрирана търговска марка от патентното ведомство на Република България с регистрационен номер 108618.

Вече сте използвали продукта? Искате да оставите Вашият отзив и да споделите впечатления? Моля натиснете бутона за да попълните формата за отзиви.

За всяко ревю на продукт от нашия магазин

Спечелете 5 лева

Оставете продуктово ревю на нашия магазин и Хелианти ще ви изпрати купон за 5 лева отстъпка при следваща Ваша покупка. С това ще помогнете на много други потенциални клиенти да направят по-добър избор.

Към началото