ПАРА-7®

ПАРА-7®

Хелианти има удоволствието да ви представи първият си продукт: ПАРА-7® противопаразитна тинктура (паразитоцид).

Най-после се появява добър антипаразитен препарат!

Като се знае, че паразити има навсякъде и в тропическите страни, и в страните с умерен климат, и като се има предвид, че много често диагнозата и лечението на паразитите са проблематични, с радост съобщаваме на нашите пациенти и клиенти, че ПАРА-7® решава техните проблеми по този въпрос.

Малко история и фактология

Паразитите са най-разпространената форма на живот на Земята. Учените смятат, че над 80% от всички живи същества са паразити(1).

ПАРА-7

Думата „паразит“ идва от древногръцкото „παράσιτος“ и означава „някой, който се засища на чуждата маса и се отплаща с вреда“. Самото им име прекрасно описва тяхната същност. И макар все още човечеството да се запознава с повечето от тях, то далеч не значи, че за известните ни видове не сме разбрали почти всичко.

Съвременните паразитолози признават, че не са открили всички човешки паразити. Те изчисляват, че стотици, ако не и хиляди човешки паразити, ще бъдат намерени през следващите години(2).

Първите три най-опасни паразитни инфекции в света са:
 1. Трихомониаза – болест предавана по полов път, от паразита Trichomonas vaginalis – едноклетъчен, подвижен протозой с микроскопични размери (средно 10-20 µм) и невидим с просто око. Паразитът се размножава чрез делене на 8-12 часа. Характерна особеност на трихомоните е способността им да фагоцитират (поглъщат) други микроорганизми (бактерии), като по този начин се превръщат в резервоар на патогенни причинители на други инфекции, вкл. и сексуално предавани, като например гонококция (трипер). Това обяснява честото наличие на съпътстващи инфекции при трихомоназата. Заразените в САЩ са нови 7,4 милиона случая годишно, а в Европа 12 милиона нови заразени годишно.
 2. Ламблиоза, Жиарардиаза (Giardia Lamblia) – причинител на заболяването е едноклетъчният паразит Ламблия интестиналис, чиито цисти се срещат в хранителни продукти (плодове, зеленчуци) и във водата. Годишно този паразит поразява 2,5 милиона жители на САЩ и 4 милиона на Европа.
 3. Токсоплазмоза (Toxoplasma gondii) – 300 000 заразени годишно в САЩ и 500 000 в Европа.

ПАРА-7

Интересни факти

Паразитите са бич за хората от хилядолетия. Дори владетели на големи империи са страдали и намирали смъртта си не от нечий меч или войнско превъзходство, а от паразити. Александър Македонски е починал от тежка малария, в разцвета на силите си и завладявайки целият цивилизован свят. Почти всички известни личности, след чиято смърт е правена щателна аутопсия, са били носители на паразити.

Най-големият паразит, ваден някога от човешко тяло е тения, извадена през устата на Сали Мей Уолъс (Sally Mae Wallace), на 5 септември 2001 г. Тенията е с дължина 37 фута, или 11,27 метра(3)!

Тениите могат да живеят над 30 години в гостоприемника. Над 200 милиона човека по света имат инфекция от плоски червеи. Тениите имат от 1 000 до 2 000 телесни сегменти, наречени „проглотиди“ (proglottids), като всеки един от тези сегменти съдържа от 80 до 100 хиляди яйца!

От дълбока древност хората се лекуват с билки и човечеството е пробвало какви ли не хранителни диети, които ако не премахват вътрешните паразити поне да облекчават страданията на хората. Храни като тиквени семки, чесън, лук, мента и други силно миришещи растения са облекчавали състоянието на страдащите, но пелинът същински е помагал.

Билки и паразити

Из нашите географски ширини пелинът е бил познат и използван от лечители и билкари от векове. Също токсичната билката вратига и до днес се използва като сигурен алтернативен начин за лечение на паразити при домашни животни.

Паразит

Оказва се, че доброто финансово и социално състояние на човек не е гаранция за чистота от паразити. Едни от най-богатите хора в света, също толкова сериозно страдат от наличие на паразити, както и по-бедните. Диагностиката много често е закъсняла, а лечението често е неефективно. В богатите страни смятат, че при тях няма такъв проблем, а в бедните страни са се примирили с този бич. Носят си паразитите с години безропотно и страдат, умират от последствията. Само искаме да припомним, че най-големият убиец сред животните не е алигаторът или лъвът, акулата или змията, а именно маларичният комар, който годишно поразява стотици милиони заразени и стотици хиляди починали жертви годишно.

Поради климатичните промени и търговията с хранителни продукти от топлите страни в Европа и особено в Южна Европа, настъпват тропическите заболявания, включително и паразити.

Независимо дали сте почитатели на месото, или обичате зеленчуците, опасността от опаразитяване е еднаква. Широко разпространена заблуда сред хората е, че определен вид паразити не могат да се срещат при възрастните. Примерно детските глисти Острици (Opisthorchis) и Аскарис (Ascaris lumbricoides) се срещат по-често при възрастните, отколкото при деца. Нашият опит показа, че поне 20% от пациентите страдат с години от паразити, без да подозират. Поставят им всевъзможни диагнози, лекуват различни страдания, без да знаят истинската причина.

ПАРА-7

Съвременни средства за лечение

Преди близо двадесет години се появи отличната билкова рецепта на д-р Хулда Кларк – тинктурата PARAGON®. Тя се базира на лечебните свойства на пелина, карамфила и зелените орехи. Нашият опит потвърди високата ефективност на тази формула. Ние използвахме същата рецепта на д-р Кларк дълги години.

Полезните свойства на пелина (Artemisia) бяха приложени за производството на фармацевтичен препарат против паразити от китайския д-р Tu Youyou. Тя получи през 2015 година Нобелова награда за препарата Artemizin. Това показва голямото значение на билковите препарати за лечение на паразити.

Новите директиви на ЕС обаче ни забраниха широкото използване на пелин, поради неговите токсични свойства. От друга страна зелените орехи са източник на йод и това също ограничава употребата на тази формула за пациенти с функционални нарушения на щитовидната жлеза. Тези две ограничения намаляват приложението на PARAGON® за ЕС при бременни жени, кърмачки и пациенти с тиреоидит на Хашимото.

Независимо от широкото приложение на различни варианти на билковия препарат PARAGON® много често производителите не постигат желаните свойства, тъй като не могат да тестват продукта за реални клинични случаи.

Методът на д-р Фол и апаратът IKG-2 за измерване, с които разполагаме, позволяват да тестваме индивидуално ефективността на всеки предложен препарат за пациентите.

ПАРА-7

На базата на шестгодишни изследвания и тестване на реални клинични случаи с опаразитяване ние разработихме препарата ПАРА-7®.

Състав и свойства на ПАРА-7®


Нашите продукти са изготвени единствено и само от билки и/или минерали! Ние не работим с т.нар. “екстракции” или други химични подобия.

Билковата тинктура ПАРА-7® е изготвена от нетоксични билки:

 • Венчелистчета на слънчоглед
 • Карамфил/след наредбата на Европейската Здравна Организация за премахване на карамфила от хранителни добавки (септ. 2022г.) съдържанието на карамфил бе заменено с кори от цейлонско канелено дърво.
 • Корен от бял оман

Тази формула позволява широко използване и висока ефективност, тествани при голям брой паразити и пациенти. Клиничните резултати са обобщени и публикувани в книгата на д-р Григорова „Алтернативна медицина чрез Фол тест хомеопатични и природни лекарства. 238 клинични случаи с коментари“, издателство Аргус, 2017 година.

Там са представени шестдесет клинични случаи с паразитна етиология, успешно излекувани.

Нашият опит показва, че тинктурата ПАРА-7® успешно може да се прилага при бременни жени, майки кърмачки и деца над три месечна възраст. Единственото ограничение е основата на тинктурата (40° етанол), което се преодолява чрез прецизното изчисляване на дозата (брой капки), според теглото на пациента.

Начин на употреба

Възраст и/или теглоБрой капки за прием 2 пъти дневно, 15 мин преди хранене
Деца над 3 месеца3 капки в супена лъжица вода
За по-големи деца3 капки на 10 кг тегло в 50 мл вода
Възрастни с тегло до 70 кг.20 капки в 50 мл вода
Възрастни с тегло над 70 кг.30 капки в 50 мл вода

Пълният курс на лечение за:

Деца – от 30 до 40 дни прием, без прекъсване, при установената доза.

Възрастни с тегло до 70 кг и над 70 кг продължава до приемането на две опаковки от продукта, без прекъсване на приема.

Заключителни думи

Доскоро нашата ПАРА-7® биваше приготвяна от д-р Григорова, която събираше лично билките и приготвяше ръчно тинктурата за лечение на своите пациенти, страдащи от паразити. Д-р Григорова и нейните ученици не успяват да приготвят достатъчно от това прекрасно лечебно средство, затова се наложи да създадем фирма „Хелианти“ ООД, с водещ продукт тинктурата ПАРА-7®, в чиито лечебни свойства ние и нашите пациенти нямаме никакви съмнения.

Горди сме, че с това производство, изпълняваме една високо хуманна задача в полза на обществото.

____________________

(1) Dunn, Rob. The Wild Life of Our Bodies. New York, NY: HarperCollins Publishers, 2011.

(2) Drisdelle, Rosemary. Parasites: Tales of Humanity’s Most Unwelcome Guests. Oakland, CA: University of California Press, 2011.

(3) Butcher, Nancy. The Strange Case of the Walking Corpse. New York, NY: Penguin Books, 2004.

ПАРА-7 регистрирана търговска марка

ПАРА-7®

ПАРА-7® е регистрирана търговска марка от патентното ведомство на Република България с регистрационен номер 104726.

Листовка на продукта

Често задавани въпроси във връзка с приема и дозировката на ПАРА-7®

 • Ако Вашият лекуващ лекар или Фол специалист не е упоменал друго, то приемът на „Пара-7“® при противопаразитен курс е следният:

  Първата седмица от приема откапвате съобразения с Вашето тегло брой капки в 20 мл. вода и изпивате сутрин и вечер. Тинктурата се приема или 15 минути преди хранене или 45 минути след хранене. Моля обърнете внимание, че само първата седмица от приема е нужно да се взема по два пъти на ден. Препоръчваме вечерният прием да бъде непосредствено преди лягане. След първата седмица от двуразов прием на ден, можете да преминете на прием само веднъж дневно – вечер, непосредствено преди лягане.

 • Приемът за бебета, над три месеца и деца е същият.
 • Моля обърнете внимание, че това е изцяло билково приготвена тинктура и лечението с билки е най-добро, когато се приема билката с натрупване.
 • Съветваме горещо да се съобразите с приема, изписан от Вашия лекуващ лекар или Фол специалист.
 • Опаразитеността на всеки индивид е различна по степен и видове. Някои паразити изискват по-упорито лечение, с други се справяте бързо. Приемът на „Пара-7“® при възрастни не бива да надвишава повече от две опаковки! Тъй като паразитите са доста адаптивни и привикват с лечението.
 • При деца приемът не бива да надвишава повече от 45 дни, а при бебета до 20 дни.
 • Ако имате нужда от още прием на тинктурата, то изчакайте поне 30 дни, преди да направите нов курс (от две опаковки) на прием.
 • При деца и бебета важи същият срок на почивка, преди последващо обезпаразитяване.
 • За хората, които пътуват често из екзотични дестинации, дори е препоръчително да приемат поне по една опаковка „Пара-7“® веднъж годишно.
 • За деца превантивният прием е ½ опаковка.
 • За бебета (кърмачета) не се предвижда превантивен прием!
 • След първата седмица на прием на тинктурата обикновено сте наситили организма си с веществата, пагубни за паразитите и последните са усетили промяна в средата им на обитание. Паразитите са сложни организми и не обичат да им предлагате вредна за тях среда, затова те започват да се борят с всички сили, за да запазят колонията и живота си. Тези техни „сили“ са от химичен вид – отделят още повече токсини, за да балансират пагубната за тях атмосфера. Нормално е, докато се борите с възрастните паразити да усещате обща отпадналост, липса на апетит, нездрав сън, усещате се леко като натровени. Това е нормално! Не се паникьосвайте, след 3-5 дни това усещане изчезва, тъй като колонията на възрастни паразити чувствително намалява. До края на 30-и ден прием на „Пара-7“® е възможно да се борите само с възрастни паразити. След това обикновено унищожавате техните яйца, цисти, нимфи и т.н. Последните не са развити добре и нямат възможността да отделят толкова сериозно количество токсини.

Да! Ако домашният Ви любимец е бозайник, спокойно можете да му давате от тинктурата. Само съобразете броя капки спрямо теглото на Вашия домашен любимец. Схемата на прием е същата, както и продължителността на прием – 45 дни за възрастни, 30 дни за деца и 20 дни за бебета.

 • Можете да комбинирате в успореден прием „Пара-7“® само с хомеопатично лечение и билкова смес „Царица – Съживете своята женственост!“®.
 • Комбинацията с „Магнезиев Детокс“® в успореден прием е нежелателна, тъй като действието на всеки от двата продукта се потушава на 1/3 от възможностите му. Най-добрата комбинация е да приемете „Магнезиев Детокс“®, след курс на лечение с „Пара-7“®.
 • Успореден прием с „Пара-21“® също не се препоръчва, макар и двете тинктури да са сходни. „Пара-21“® силно влияе на черен дроб, бъбреци и далак и се явява тежка артилерия, за да се налага да бъде „размесвана“ с „Пара-7“®.
В този случай Фол специалистът най-вероятно е установил няколко вида паразити във Вашия организъм. Това не е рядко срещано явление. Един от трима пациенти имайки един вид паразит, има и втори вид, а нерядко имат по три или четири вида различни паразити. Изглежда по-високите сигнали при Вас са били за наличие на паразити в тънки черва и затова Фол специалистът е изписал първо лечение на тях. После е установил, че високите Ви сигнали идват от черен дроб, далак, бъбреци или друг орган и затова е изписал „Пара-21“®. Няма нищо нередно или грешно да се борите първо с по-голямата колония паразити, а после с по-малкото зло.
Ако някой Ви е продал „Пара-7“®, която не изглежда като нашата, искаме първо да Ви предупредим, че не носим отговорност за качеството на подобна тинктура. Има много „лечители“, които произвеждат у дома си тази тинктура, но това им действие е незаконно, а продуктът направо опасен. Второ – готови сме да разменим купената от Вас тинктура с истинската „Пара-7“®, без да искаме никакви пари. Моля обадете се на тел.: (0877) 720-274.

Не е препоръчително!
Двата продукта си пречат един на друг и нито единият си върши добре работата, нито другият.
Най-добре е първо да се приема “Пара-7″®, а след като приключите нейния прием, да преминете на “Магнезиев Детокс”®.

До месец септември, 2022г. беше позволено да бъде влаган карамфилът в хранителни добавки, а след цитирания месец и дата, Европейската Здравна Организация обяви, че карамфилът повече не може да се влага в хранителни добавки. Ние сме задължени да следваме нормативната база на Европейската Здравна Организация, затова проведохме и нашите изследвания, включително и с пациенти, и установихме, че успешно можем да заменим карамфилът с кори от цейлонска канела. Партидите след 2022 г. ще бъдат изпълнявани с кори цейлонска канела.

Вече сте използвали продукта? Искате да оставите Вашият отзив и да споделите впечатления? Моля натиснете бутона за да попълните формата за отзиви.

За всяко ревю на продукт от нашия магазин

Спечелете 5 лева

Оставете продуктово ревю на нашия магазин и Хелианти ще ви изпрати купон за 5 лева отстъпка при следваща Ваша покупка. С това ще помогнете на много други потенциални клиенти да направят по-добър избор.

Към началото