Хелианти доставя до всички страни

Хелианти доставя продуктите си до всички страни в света. Тази публикация има за цел да улесни Българите в чужбина или хората, които знаят Български език да поръчват стоките ни до всяко кътче на света. За доставки извън България, клиентите ни трябва да изберат Спиди като доставчик. Еконт Експрес доставя само в България, Румъния, Гърция и Кипър (за сега). За съжаление тяхната притурка за онлайн магазина ни, не поддържа международно доставяне. В тази статия искаме да предоставим по-точни инструкции за това как да направите поръчка с доставка в чужбина. Ако искате да научите повече детайли за това как да поръчате със Спиди и доставка в България, моля прочетете тази статия. За доставки в България с Еконт Експрес, може да прочетете тази статия.

Доставка на пратки по света
Доставка до всички страни със Спиди

Ново – поддръжка за различни валути

Статията е обновена, поради добавянето на нова приставка за промяна на валутите в магазина. Когато отидете на страницата на магазина, в дясната страна на екрана ще видите списък от валутите, които се поддържат. За момента, освен българския лев, това са още: македонски денар и валутите за страните, в които Спиди доставя с опцията “Наложен платеж”. Тези валути са: евро (за страните Гърция и Словения), румънска лея, унгарски форинт, чешка крона, хърватска куна и полска злота. За съжаление словашката крона (SKK) не се поддържа от нашата приставка в магазина. Най-отгоре в списъка стои текущата валута (по подразбиране това е българския лев).

Списък от поддържаните валути в магазина
Списък на валутите в магазина.

Когато поставите курсора на мишката върху някоя от валутите, опцията се “анимира”. Валутата се изнася в ляво и се показва и международния код за нея. Ако искате да изберете съответната валута, трябва да кликнете на анимираната валута по Ваш избор. Например, на по-долната снимка е избрана чешката крона (CZK).

Селектиране на чешка крона от списъка с валути
Избиране на чешка крона от списъка с валути.

След като кликнете избраната от Вас валута, цените на стоките в магазина, ще се променят в тази валута. Същото се отнася и за цената на услугите предлагани от Спиди. Новата валута отива най-отгоре в списъка. Може да преминавате от една в друга валута по описания по-горе начин на всички страници, на които списъка с валутите е видим. Това са: магазин, количка, поръчка, любими продукти. На следващата снимка е показана промяната на валутата в магазина и цените са изписани в чешки крони.

Цените на продуктите в чешки крони
Цените на продуктите в чешки крони

Хелианти доставя до всички страни чрез Спиди

Примера описан по-долу е с валутата по подразбиране, но за всяка друга валута, стъпките са едни и същи. След като добавите продукти в количката и отидете на страницата на количката от опциите “Доставка” изберете “Доставка чрез Спиди”. Веднага след като го изберете ще се изпише под него Изпращане до страната, в която се намирате. Това е базирано на т. нар. IP адрес на устройството, от което сте ни посетили. Ако използвате VPN и IP адресът ви не отговаря на локацията, в която се намирате или ако искате да доставим продуктите в друга страна, а не в страната, в която се намирате, можете да промените това на следващата страница, след като натиснете бутона “Приключване на поръчката”.

Изберете “Доставка чрез Спиди” от секцията “Доставка”

Попълнете задължителните полета “Име” и “Фамилия” от секцията “Фактуриране и доставка”. От падащото меню “Държава/Територия” може да промените държавата, до която искате да изпратим продуктите. По подразбиране в това поле е избрана държавата, от която е Вашият IP адрес. Тук държавите се изписват само на български език на кирилица!

За смяна на държавата използвайте падащото меню Държава/Територия

Попълнете полетата за “телефон” и “имейл” и отидете в секцията “Вашата поръчка” по-долу.

Попълнете задължителните полета телефон и имейл

Там полето “Държава” вече е избрано и не може да се променя. Ако искате да го смените, трябва да изберете друга държава от падащото меню “Държава/Територия” в секцията “Фактуриране и доставка”. Попълването на секцията “Вашата поръчка” става само с латински букви! Попълнете задължителното полето “Населено място” и задължителното поле ПК (пощенски код). Това поле е много важно и трябва да се попълни без интервали, точно така, както е съответния пощенски код на населеното място.

Различни видове услуги предлагани от Спиди

След като попълните полето за пощенски код, Спиди ще ви предложи подходящите варианти за доставка в секцията “Изберете услуга”. Изберете една от предлаганите услуги, като например: AIR EXPRESS или DPD ECONOMY. След това попълнете полето “Адрес 1”, което е задължително. В него би трябвало да попълните само улица и номер. Ако ви трябва още място за попълване на адреса като например – име на квартал, блок номер, апартамент номер и т.н. използвайте полето “Адрес 2”, което не е задължително.

Попълнете ПК и изберте услуга на Спиди, в случая SPEEDY CEE ECONOMY

Хелианти доставя до всички страни – В брой при доставка или Банков превод

Спиди подържа метод на плащане “В брой при доставка” в няколко страни в Европа. За сега държавите, от които можете да закупите стоките ни и да платите с наложен платеж, т. е. плащане “В брой при доставка” са: Румъния, Гърция, Унгария, Чехия, Хърватия, Словения, Словакия и Полша. Това е т. нар. зона Централна и Източна Европа ЦИЕ (CEE на английски). Ако искате пратката ви да бъде доставена в една от тези страни и искате да платите с наложен платеж, изберете “В брой при доставка” като метод на плащане. За всички останали страни за сега предлагаме само “Банков превод” като начин на плащане. Спиди непрекъснато обновява списъка с държави, до които метода наложен платеж е валиден. Можете да проверите кои страни са включени в списъка за момента на техния сайт.

Изберете “В брой при доставка” за страните от СЕЕ или “Банков превод” за всички останали

Кликнете и маркирайте опцията “Прочетох и се съгласявам с правила и условия на сайта* и след това натиснете бутона “Поръчване”.

С това поръчката ви би трябвало да е направена и ще получите имейл с потвърждение от нас. Ако сте избрали “Банков превод” в имейла, който ще получите, ще намерите необходимата банкова информация за да осъществите банковия превод на сумата. Ако сте избрали “В брой при доставка” ще платите в брой на куриера, когато ви достави пратката.

Ако имате други въпроси или срещате затруднения с поръчването и доставка извън България, моля пишете ни на: admin@helianthea.bg на Български ли Английски език и ние ще ви отговорим по най-бързия начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото