АХИНОРА / ACHYNORA

Ахинора / Achynora – отговорът на билколечението към автодеструктивното поведение на човечеството.

 • Увод

    Много рядко пъти се получава успешен билков ансамбъл, без да се влагат от т.нар. „забранени за влагане в хранителни добавки билки“.

    А как се определя дали дадена билкова смес е успешна? При нас това се случва само по един начин – чрез физическото им тестване на множество реални пациенти и множество реални техни оплаквания. Наричаме дадена билкова формация „успешна“ само ако тя е дала отлични резултати на повече от  90% от тестваните пациенти. А последните са най-малко 300 човека, използвали билковия ни продукт поне 60 дни и сългасили се да го ползват, след като сме ги уведомили, че този билков продукт тепърва се тества и разработва.

   Фол методологията позволява да се измери влиянието на билковата смес върху всеки човек персонално, преди тя да бъде приета от него, чисто физически. Но едно е да замерим теоритичната постановка, съвсем друго е да получим от пациента сведения как се повлиява от тинктурата, какво точно се променя в неговото физиологично състояние, получил ли е нежелани реакции от препарата и всякакви други възможни данни, които Фол методологията не може да изследва предварително в развитие. Развитието винаги и при всеки пациент носи индивидуални подробности, тъй като всеки човек е и Вселена.

   Относно Ахинора спазихме всички тези предварителни изследвания, които описах по-горе и получихме прекрасни резултати от всички пациенти, съгласили се да приемат Ахинора, въпреки, че все още изследваме нейното действие.

Имаме страхотен късмет, че д-р Григорова е сериозен билколечител, трето поколение, също и има внушителна пациентска листа, които хора напълно се доверяват на нейните съвети и преценка. Ахинора е именно продукт от изследванията на д-р Григорова, свързани с пациенти, които имат или са имали проблем с качеството на кръвта и лимфата.

Прилагаме в тази статия част от представянето на Ахинора от д-р Григорова, което представяне беше на ежегодния ни семинар, проведен през м. юни, 2022г. в „Свети Тома“.

 1. Представяне на Ахинора от д-р Григорова

Изминалият период 2020-2022 г. беше белязан от COVID пандемията. При измервания с ФОЛ апарат на много пациенти, сериозна тревога у нас предизвика състоянието на енергийните меридиани на имунната, лимфната система и кръвта ( AL, LY, Pd) на голям брой от преболедувалите от  COVID пациенти.

   Стана ясно, че вирусът SARS. CoV-2 засяга не само дихателните пътища, но представлява генерализирано заболяване на всички органи и системи на човека. Особено засегнати са бял и черен дроб,  далак, имунна, лимфна система, паренхимни тъкани и кръв, както и нервната система на хората.

   Тези резултати, получени чрез измервания в продължение на 21 дни с ФОЛ апарат, на енергийните меридиани на сериозно болен от COVID пациент бяха отразени в книгата на Надежда Григорова (Nadejda Grigorova, PhD, “239 Clinical Cases with Comments, vol. 1,Viruses ”), публикувана през м. ноември 2020 г. в САЩ, отпечатана и разпространявана от „Амазон“.

   При изследванията постепенно се изясни, че меридианът на кръвта (Pd) e извън норма не само при хора, боледували от COVID, но и при хора с различни хронични заболявания. Стана ясно, че подобреното състояние на кръвта е предпоставка за превенция на разнообразни хронични болести.

   Ето защо през изминалите 2 години проведохме изследвания съвместно с фирма „Биобаланс ЕООД“, София, за намиране на билкова формула, подобряваща и пречистваща кръвта и лимфата.

   Измерванията на Китайските и Фол меридиани по метода на германския доктор Рейнолд Фол бяха извършени с българския Фол апарат IKG-2, регистриран като медицински апарат в EU. Тестването е напълно безопасно и безболезнено, кожата само се докосва и се отчита специфичното съпротивление в енергийните точки. За пациенти с енергиен дисбаланс бяха проучени различни билкови формули с цел подобряване и нормализиране на показанията на Фол-меридианите:

   AL- меридиан на имунната система

   LY-меридиан на лимфната система

   Pd- меридиан на клетъчния метаболизъм, дегенерацията на кръвта и кръвоносните съдове и епитела на органите.  

   Всички изследвания бяха проведени със сухи билки и тинктури от тях. Като имахме предвид, че формените елементи на кръвта са еритроцити,, лимфоцити и тромбоцити, ние проучихме наличната литературна информация за билки, които помагат при следните състояния: анемии, възпалителни процеси, левкози, заболявания на кръвоносните съдове и тромбози.

   Важно условие беще да не се ползват токсични билки, опасни за здравето. Така достигнахме до билковия състав на тинктурата „Ахинора“ /“Achynora “. Всички билки във формулата са нетоксични в препоръчаните дози. Положителният ефект се получава само в комбинация на избраните билки, а не поотделно.

Пациентите с хронични заболявания са много доволни от резултатите и здравето им се подобрява.

     Билколечението е холистично лечение, дошло до наши дни все така силно и ефикасно, както е прилагано от нашия народ през хиляди години.

   Повечето лекарства в миналото са добивани от лечебни растения. Екстракти, тинктури и сухи билки и до днес остават важна част от съвременните лекарствени средства. Все повече се налага убеждението, че билките трябва да се ползват в техния пълен, естествен състав, тъй като има синергичен ефект в действието на различните химични съставки в тях. Опитът на българските специалисти по фитотерапия показва също, че съвместното присъствие на някои билки допринася за тяхното благоприятно въздействие. Известни са многобройни рецепти за билкови смеси, публикувани в литературата.

   Знае се, че кръвта е в основата на живота на човека. Чрез еритроцитите се разнася кислород до всяка клетка, чрез тромбоцитите се запушват пробойни в съдовата система и се предотвратяват кръвозагуби, а лимфоцитите осигуряват имунната защита на организма.

   Неспецифичният имунен отговор се осъществява чрез възпаление и фагоцитоза. Специфичният имунен отговор бива два вида: хуморален- чрез В-лимфоцитите, които след фагоцитоза на чуждото тяло (антиген), отделят антитела, специфични за случая и така инактивират антигена. Остават специалните В-лимфоцити, наречени memory cells, които помнят антигена и осигуряват бърза имунна реакция при реинфекция.

   Другият вид специфичен имунен отговор се осъществява чрез Т- лимфоцити, които атакуват патогени, заразени, или ракови  клетки в организма. Всички тези процеси стават в кръвта организирано и целенасочено.

   Взаимодействието между формените елементи в кръвта може да се наблюдава чрез микроскопско изследване на жива кръв в тъмно поле при увеличение 1200-1500 пъти. Там може да се види как до един голям, претоварен с токсини лимфоцит се доближава малък еритроцит; вижда се как той поема част от товара на лимфоцита и отива да загине в далака. Това е силно впечатляващо! Ние можем само да се дивим на великолепната синхронизация на клетките в нашия организъм и доколкото можем трябва да се стараем да подпомагаме функцията на имунната система чрез мерки за пречистване на кръвта.

   Замърсяването на кръвта и затлачването на лимфните съдове може да има външни прояви, както следва:

 • Обриви по кожата, пигментни петна и акне
 • Възпалителни заболявания на вътрешните органи
 • Ставни заболявания и мускулна слабост
 • Отоци на крайниците и оточност на цялото тяло
 • Нарушения във функциите на черния дроб
 • Възпаления и тромбози на кръвоносните и лимфните съдове, тенденция към инфаркти и инсулти
 • Главоболия, отслабена памет и нарушени когнитивни способности на мозъка
 • Хронични състояния на умора, липса на енергия и ентусиазъм за живот и за каквато и да е дейност.

Всички тези състояния могат да хронифицират и да доведат до сериозни заболявания не само на възрастни, но и на доста млади хора.

   Нашите усилия бяха насочени към намиране на подходящо натурално средство за подпомагане пречистването на кръвта и усилване на имунната система, с цел превенция на по- тежки хронични заболявания.“

2. Състав на формулата „Ахинора“ /“Achynora

      Тинктурата „Ахинора“ /“Achynora “ съдържа като разтворител фармацевтично чист етанол (C2H5OH) 40º. И пет български диворастящи билки: Бял равнец, Розмарин, Орех, Хвойна и Коприва.

Белият равнец е многогодишно тревисто растение. Стъблото му е изправено, покрито с власинки и достига до 70 см. Коренището е пълзящо. Цветовете са събрани в плоско съцветие от кошнички на върха на стъблото, бели на цвят, с пет тичинки. Листата са покрити с власинки и излъчват характерна миризма.

   Използваема част: цветовете и стръковете на растението, брани по време на цъфтежа от м. май до м. септември.

Химичен състав: Растението съдържа етерично масло, в което са доказани хамазулен, евгенол, борнеол, матрицин, камфор, кариофилен и бициклични терпени. В растението има още флавонови глюкозиди като апигенин и лутеолин, горчивото вещество ахилеин, дъбилни вещества, естери на изовалерианова и мравчена киселина и многодруги от типа на сескитерпеновите лактони. (R. C.Wren, Potter’s New Cyclopedia of Botanical Drugs and Preparations, C. W Daniel Company LTD, UK, 1998, p  290.)

Действие и приложение: Кръвоспиращо, болкоуспокояващо, с противовъзпалително, благоприятно действие върху храносмилателната система и при атеросклероза (Илия Ланджев, Енциклопедия на лечебните растения в България, Изд. Труд, 2010, стр.104.)

   Белият равнец се използва при анемии, такива като като хемолитична анемия, при анемии от хронични болести и при болести на лимфоретикуларната тъкан (Васил Канисков, Съвременна фитотерапия, Изд.Изток-Запад, София, 2013, стр. 14, 18, 20, 31.)

   Белият равнец е полезен при възпаления на лимфните възли. (Д. Йорданов, П. Николов, А. Бойчинов, Изд. Медицина и физкултура, София, 1963, стр.78.)

   В списъка билки за лечение на различни злокачествени новообразувания неотлъчно присъства бял равнец (Васил Канисков, Фитотерапия на онкологичните заболявания, София, Изток-Запад, 2012, стр.79, 246, 284, 289)

   Белият равнец е част от рецепти за лечение на гнойни възпаления на устната кухина, болести на кръвотворната система, при стомашни възпаления и кръвотечения от лигавицата на стомаха и при маточни кръвоизливи. (И. Иванов, И. Ланджев, Ф. Нешев, Билките в България и използването им, София, Земиздат,1973, стр.324, 338, 354.)

   Извлеците от белия равнец активизират действието на фибрина, но никога не водят до образуването на тромби. (Д. Памуков, Х. Аьтарджиев, София, Земиздат, 1990, стр.73) Това се потвърждава и от рускоезичната литература ( С. Соколов, И. Замотаев, Спавочник по лекарственым растениям, Москва, Медицина, 1984)

   Приложение на белия равнец като кръвопречистващо, кръвообразуващо средство и като билково лекарство  при заболяване на костния мозък се препоръчва в сборника на Йовчо Добрев. В същия сборник рецепти авторът препоръчва белия равнец като болкоуспокояваща билка при заболяване на гръбначния стълб, при Паркинсон, при виене на свят и главоболие, както и при отоци и цялостна отпадалост (Йовчо Добрев-Чортов, Билки за здраве, Изд. Атеа, София, 2019, стр. 328, 445, 446, 447, 454)

   Белият равнец е широко разпространен в нашата страна и не представлява трудност брането и съхраняването на тази твърде полезна билка.

Розмаринът е вечнозелен, силно разклонен храст, достигащ до  1м. Листата са твърди, дребни, игловидни, кожести, сиви отдолу и лъскави отгоре, с приятен аромат. Цветовете са дребни, сини , до белезникави. Използваемата част са ароматните листа.

Химичен състав: В листата се съдържа етерично масло, състоящо се от борнеол, камфен, камфор, цинеол, лимонен, терпинеол, вербенол и други; флавоноиди като апигенин, диосмин, диосметин, хиспидулин, лутеолини производни; розмаринова киселина; дитерпени като пикросалвин, розмаринхинон и розмариницин; тритерпени като урсолова и олеанолова киселина.

Действие и приложение: Розмаринът действа противовъзпалително и антисептично поради розмариновата и урсоловата киселини и апигенина. Съдържанието на диосмин обуславя укрепване на капилярите, а производните на розмариницина допринасят за обезболяващ ефект. (Potters New Cyclopedia of Botanical Drugs and Preparations, Daniel Company, UK, 1998,  p. 236-  237)

   Розмаринът се използва в българската народна медицина от древни времена. Запазени са рецепти на лечителя Василий Врач, изгорен като богомил-еретик в Константинопол през 12 век, който препоръчвал вътрешно запарка от розмарин за регулиране на кръвната захар, а външно- за бани при ревматизъм и подагра (С. Петрова, Василий Врач, всички рецепти, София, Милениум, 2022, стр. 26, 113)

   Розмаринът действа пикочогонно, жлъчегонно при застой в жлъчните пътища, при сърдечни неврози, при епилепсия и апоплепсия, при задух и меланхолия (Илия Ланджев, Енциклопедия на лечебните растения в България, София, Изд. Труд, 2010, стр.340)

   Чешката лечителка Роза Флашникова включва листата на розмарина в рецепта за прочистване на лимфната система (София, в-к Доктор, 24 юни 2019 г., стр. 8)

   Приложение на розмарина при заболяване на лимфата е съобщено също и от Васил Канисков (В. Канисков, Съвременна фитотерапия, Изд. Изток-Запад, София, 2013, стр. 34)

   Розмаринът се изтъква също като противовъзпалително средство, при епилепсия, астма и гинекологични проблеми ( Д. Йорданов, П. Николов, А. Бойчинов, Фитотерапия, Медицина и физкултура, София, 1969 г., стр.225)

   Като средство за подсилване на оскъдна менструация розмаринът се препоръчва в сборника билкови рецепти (Д. Палушев, Х. Ахтарджиев, Природна аптека, София, Земиздат, 1990 г., стр. 250)

   Розмаринът често е включван в рецепти за подсилване на организма при тежки заболявания (В. Канисков, Фитотерапия на онкологичните заболявания, София, Изд. Изток-Запад, 2012 г., стр. 79, 125, 176, 246, 289)

   Йовчо Добрев изтъква действието на розмарина като подсилващо средство, което стабилизира кръвообръщението и нервната система, като заедно с това активира цялостната обмяна на веществата (Йовчо Добрев-Чортов, Билки за здраве, София, Изд. Атеа, стр. 408, 453)

   Климатичните условия в нашата страна позволяват розмаринът да расте целогодишно. Това е едно достъпно средство за укрепване здравето на населението.

Орехът е силно разклонено дърво, високо до 20-25 м. със сива кора, с едри, сложно съставени листа, състоящи се от няколко ярко зелени, овални листа на дълги дръжки. Женските цветове са ситни, с четириделен околоцветник и две червеникави близалца, а мъжките цветове са събрани на едри реси от ситни съцветия.

   Плодът има месеста зелена външна обвивка и вътрешна твърда черупка, а ядките са с надиплена повърхност, разделени от меки, дървенисти пластини.

Използваема част: Листа, зелени орехи, ядките на зрелите орехи, а също меките преградки на ядките.

 Химичен състав: Листата и външната обвивка на зелените орехи съдържат около 5% галотанини, свободни галова и елагова киселини, багрилното вещество юглон, значително количество витамин С, нафтохинони и флавоноиди. Ядките съдържат витамини А, С, D, химичните елементи желязо и кобалт, 45-75 % мазнини и част от споменатите по-горе вещества в зелените орехи и листа.

Действие и приложение: Противовъзпалително и бактерицидно действие, при възпаление на лимфните жлези. Плодовете се прилагат за подсилване на организма: за стимулиране дейността на сърцето, при подагра, жълтеница, туберкулоза и против склероза (Илия Ланджев, Енциклопедия на лечебните растения в България, Изд. Труд, 2010, стр. 295)

   Приложение на ореха при анемии, при хеморагични състояния и при гранулоцитоза на белите кръвни клетки се изтъкват в книгата (В. Канисков, Съвременна фитотерапия, изд. Изток-Запад, София, 2013, стр. 20, 23, 25)

   Орехови ядки са включени в рецепти за кръвопречистване в сборника ( Йовчо Добрев-Чортов, Билки за здраве, Изд. Атеа, София, 2019, стр. 152 и 394). В същия сборник авторът препоръчва ореха при атеросклероза (стр.444), възпаление на лимфните възли (стр. 451), възпаление на костта (стр.453) и за общо пречистване на организма (стр.456).

   Широко приложение намира орехът в рецептите за подсилване на организма при тежки заболявания (В Канисков, Фитотерапия на онкологичните заболявания, изд. Изток-Запад, София, 2012, стр. 79, 134, 150, 284, 296, 289, 306) Последният цитат се отнася за сурови орехови ядки, препоръчвани като укрепващо средство при левкемия.

   В литературата се препоръчва орехът при лимфаденопатия, струма нодоза, ревматизъм, тромбофлебит, подагра, остеропороза и хемороиди ( П. Манолов, Б. Манолова, Наръчник по билколечение, Изд. Световит, София, 2005, стр. 163)

   Орехови ядки като средство против атеросклероза се прилагат в руското биколечение ( С. Соколов, И. Замотаев, Справочник лекарственым растениям, Москва, Медицина, 1984)

   Вижда се, че орехът, широко разпространено у нас дърво, е източник на здраве и сили.

Хвойната е храст от сем. Кипарисови с височина до 4 м, силно разклонен. Листата са шиловидно заострени, по 3 в снопчета, разперени ветровидно и силно бодливи. Плодовете при узряване стават тъмно сини със сладникав вкус и смолиста миризма. Растението е широко разпространено в Европа, а също и в нашите планини до 1700 м. надморска височина. Цялото растение излъчва приятна, освежаваща миризма.          

Употребяема част: Младите зелени клонки по върховете, които са без плодове; отделно зрелите тъмно сини плодове.

Химичен състав: Етерично масло, съдържащо терпените мирцен, юнен, сабинен и алфа-пинен; 1-4 цинеол, р-цимен, камфен, лимонен, бета-пинен, гама-терпинен, алфа-туйен и др. от този вид. Съдържат се също танини като катехин, епикатехин, галокатехин и епигалокатехин; дитерпенови к-ни като мирцеокоммуникова, коммуникова, изопиматрикова и толурозова киселини; захари, смолисти вещества, восъци и Витамин С (R. C.Wren, Potter’s New Cyclopedia of Botanical Drugs and Preparations, C. W Daniel Company LTD, UK, 1998, p 161).

В същия справочник хвойната се препоръчва като диуретик, антисептик, противовъзпалително средство, при остър и хроничен цистит и при ревматизъм.

   В българската литература по билколечение се изтъква ролята на терпена юнен в хвойната като пикочогонно средство и при камъни в бъбреците, при атеросклероза и артрит (Д. Памуков, Х Ахтарджиев, София, Земиздат, 1990, стр. 233, 236).

   Българската  народна медицина препоръчва хвойната при водянка, при заболяване на черния дроб, подагра, обриви по кожата, за инхалации при задух и бронхит, както и за бани при ревматизъм и неврози (И. Ланджев, Енциклопедия на лечебните растения в България, Изд. Труд, София, 2010, цтр.391).

   Населението на родопите прилага прекадяване на помещенията с хвойнови клонки при епидемии по хора и животни, а също и прекадяване на стаята на плачливо бебе.

   Сурови добре узрели плодове от хвойна (до 10 броя дневно) се варят на чай при трудно уриниране, болки в стомаха и бъбреците; при червен вятър, подагра и хемороиди; при кожни заболявания, шарка, треска, за пречистване на кръвта и за подобряване на храносмилането.

   Извлек от връхни клончета с листа се употребяват за гаргара, за лечение на безплодие, проблеми при цикъла на жените, а също и като слабително средство (В. Канисков, Лечебните растения на България, енциклопедичен справочник, Изд. Изток-Запад, София, 2011, стр.558). Същият автор съобщава за употреба на хвойна при анемии от ензимни нарушения и в случаи на придобита хемолитична анемия (В. Канисков, Съвременна фитотерапия, София, Изток-запад, 2013г., стр.18).

   Руската лечителка Джуна препоръчва при туберкулоза да се дъвчат смлени хвойнови иглички и орехови ядки. (Йовчо Добрев-Чортов, Билки за здраве, Изд. Атеа, София, 2019, стр. 276). В тази книга авторът препоръчва извлеци от иглици и клонки от хвойнапри хронични възпаления на пикочния мехур, ставни болки, стомашни и чернодробни заболявания (стр. 421).

   Широко приложение на хвойната като общоукрепващо средство при тежки заболявания се изтъква в книгата (В. Канисков, Фитотерапия на онкологичните заболявания, София, Изток-Запад, 2012, стр. 58, 96, 142, 150, 184, 228).

   По-често в природната медицина се прилагат плодовете на хвойната. Нашият опит чрез измервания на Фол меридианите на реални пациенти показаха, че най-силно положително въздействие върху имунната, лимфната система и кръвта имат младите зелени връхни клонки и листа на хвойната. Ето защо в нашата рецепта е включена тази част на растението, без добавка на плод  хвойна.                                         

Копривата е многогодишно двудомно растение с четириръбесто, парливо стъбло, високо до 2 м. Листата са срещуположни, назъбени, яйцевидни, покрити с остри, парливи власинки. Женските цветове са на реси в пазвите на листата. Мъжките цветове са с 4 листчета и 4 тичинки, събрани в изправени съцветия.

Използваема част; Листата и коренищата.

Химичен състав: В листата се съдържатвитамините В2, В3, С, К и провитамин А; ацетилхолин, хистамин, серотонин, гликозиди, уртицин, квантофил, виолаксантин, белтъчини, танини; соли на желязото, калция, калия и сярата; мравченакиселина, протеини, а в коренищата има също скорбяла и растителни мазнини.

Действие и приложение: Като цяло действието на копривата е общоукрепващо. При анемия тя увеличава хемоглобина и броя еритроцити в кръвта. Копривата има кръвоспиращо действие, помага при разширени вени, регулира обмяната на веществата, помага при алергичен ринит, туберкулоза и ревматизъм (П. Манолов, Б. Манолова, Наръчник по билколечение с рецепти, Изд. Световит, София, 2005, стр.118)

   В книгата „Фитотерапия“ (Д. Йорданов, П. Николов, А. Бойчинов, Изд. Медицина и физкултура, София, 1969, стр.250) са представени и други приложения на копривата: при сърбящи кожни екземи, при жлъчни и чернодробни заболявания, при запек и хемороиди, стомашни колики и храносмилателни смущения.

   Йовчо Добрев-Чортов в книгата си (Билки за здраве, Изд. Атеа, 2019) е събрал рецепти от много лечители като П. Димков, Джуна, Ванга, Дядо влайчо, Иеромонах Хеофит Калчев и др. На копривата е отделено специално внимание. Тя се употребява за укрепване на кръвоносните съдове, за кръвопречистване и при левкемия (стр.451); за варикозни язви, виене на свят, главоболие, хронична умора, вирусни инфекции и воднянка (стр.446); при мускулна слабост (стр.452); при авитаминоза (стр. 444); при диабет, климактериум, кожни обриви и проблеми с косата (стр449-450).

   Васил Канисков в книгата си (Съвременна фитотерапия, Изд. Изток-Запад, София, 2013) включва копривата като съставка на множество рецепти: за всички видове анемии (стр. 14), инфекции на кръвта (стр. 32), при левкемия (стр. 36), имунодефицитни състояния (стр.38), разстройство на надбъбречните жлези (стр. 64), недоимъчно хранене (стр.83), миопатии (стр.143), при увреждане на гръбначния мозък (стр.154), болести на артерии и капиляри (стр.191-193) и др.

   Копривата е широко разпространена в нашата страна. Тя е първата зелена храна, която дава сили и живот след студената зима. Копривата е храна и същевременно тя е прекрасно лекарство.

Тук можете да видите и листовката на продукта.

Съдържанието на сухо вещество в препоръчителния дневен прием, за възрастен, с тегло от 60кг., е следното: Орехови ядки – 6 mg, Листа коприва – 6 mg, Розмарин – 6 mg, Бял равнец – 6 mg, Хвойна – 12 mg.

4. Индикации и прием на Ахинора

 • Индикации:
  При разнообразни нарушения на клетъчния метаболизъм на човешкия организъм, подпомага изчистването на кръвта и лимфатс от неблагоприятни токсични продукти, вследствие на вътрешни процеси, от патогенни микроорганизми, както и от внесени отвън химически съединеня от околната среда: различни замърсявания от въздуха и водата, химически продукти от храната…

   Тинктурата „Ахинора“ /“Achynora “ допринася за изчистване на лимфата и кръвта, и подпомага дейността на имунната система.

   Тинктурата е подходяща за възрастни и за деца на възраст над 3 години, както и за хора с различни смущения и нарушения в обмяната на веществата.

 • Прием на Ахинора:
  Тинктурата се приема под формата на капки, разбъркани в малко вода със стайна температура. В 20-50 ml вода добавете нужния брой капки, според препоръчителната дневна доза по-долу, разбъркайте получената субстанция и изпийте.
  Внимание: Не се препоръчва за деца под 3 годишна възраст, бременни и кърмещи хора!
Препоръчителен дневен прием:

Килограми на пациента

Брой капки на прием

14-20

10

21-30

15

31-40

20

41-50

25

51-60

30

61-70

35

71-80

40

81-90

45

91-100

50

101-110

55

111-120

60

121-130

65

Съответният брой капки е за всеки прием! Количеството капки се разбърква в 20-50 ml.  вода със стайна температура, 10 минути преди храна.

Не надвишавайте препоръчителната дневна доза!

  5.  Как да съхранявате „Ахинора“/“Achynora”?

Съхранявайте на сухо и лишено от пряка слънчева светлина място, до 25 °C.

Да се съхранява на място недостъпно за деца!

6. Общи препоръки, които следва да напишем според Световната Здравна Организация

Нямаме никакво право да твърдим, че билките лекуват!

Трябва да ви уведомим, че лечението с билки е за здрави хора!

Също трябва да ви уведомим, че лечението с билки не може да има никакви здравни претенции!

Продуктът не е лекарствено средство!

Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

Винаги спазвайте съветите на вашия лекар и/или фармацевт!

И не на последно място трябва да напишем, че истинското лечение от края на XX и началото на XXI век е само чрез фармация и фармацевтични продукти!

7. Регистрационна информация за Ахинора

„Ахинора“/”Achynora” е регистриран билков продукт, произведен с български, диворастящи билки, отговарящ на всички евопейски изисквания; с регистрационен номер: 16069 от 23.8.2022г., издаден от БАБХ

Партидата и срокът на годност са маркирани на всяка опаковка.

Всяка опаковка съдържа 100 ml от тинктурата „Ахинора“/“Achynora”.

Изключителен собственик на всички права относно продукта „Ахинора“/“Achynora” е „Хелианти“ ООД

8. Взаимодействие на Ахинора с други препарати

 • Ахинора се приема самостоятелно!
 • Ако приемате други фармацевтични или билкови препарати, преди да започнете прием на Ахинора, консултирайте се с вашия терапевт / лекар. Ахинора, макар и билков продукт, е препарат с мощно и бързо действие! Поради което приемът му задължително следва да бъде консултиран със специалист!
 • Важно! Не приемайте Ахинора едновеременно с други фармацевтични или билкови препарати!
 • Ако са ви предписани и други препарати, приемайте Ахинора минимум 2 часа преди или след приема на другите препарати!
 • Не приемайте Ахинора ако страдате или се лекувате от артериална хипертония и особено ако приемате препарати от групата на АТ блокери (сартани)! Такива лекарства са: Валсартан, Илосартан, Телмисартан, Кандесартан и др.
 • Не бива да се самолекувате с Ахинора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото