Бактерии и други патогени, лечими с „Магнезиев Детокс®“

В поредица от статии, с горното заглавие, ще прочетете повече за всички видове бактерии и други патогени, лечими с „Магнезиев Детокс®“ (бактериални или гъбични).

След всяка статия ще представяме и клинични случаи от практиката на д-р Григорова. Клиничните случаи са взети от реални пациенти, дали съгласието си за участие в нашите регистри и също така са се съгласили да публикуваме техните случаи. В нашите регистри ние допускаме пациентите да се представят с инициали, но всички описани в този сайт клинични случаи на бактерии и други патогени, лечими с „Магнезиев Детокс®“, са лабораторно доказани, както и пациентите ни са ни представили официална диагноза от медицинско заведение.

Борелии, Borrelia

За наличие на бактериите Борелии трябва да се съмняваме винаги, когато има случай на ухапване от насекомо, особено при ухапванията от въшки и кърлежи. Също така други животни и насекоми могат да бъдат преносители на тази зараза, това са гризачи, елени, кучета, коне и крави – също ухапани от кърлежи.

Кърлеж

Бактериите Борелии са от фамилията Спирохети (Spirochaetes), виждат се ясно под микроскоп, като продълговати нишки с няколко флагели.

Спирохети

Една група от бактериите причинява рецидивираща треска, а друга причинява сериозно хронично заболяване, наричано Лаймска болест. Заразяването е главно от кърлежи и/или от урината на заразени животни. Болните хора от Лаймска болест не са заразни.

След заразяване възниква остро състояние с треска, висока температура и разширяващо се кръгово зачервяване на мястото на ухапването, т.нар. Erythema Migrans, което се появява при 70-80 % от заразените.

разширяващо се кръгово зачервяване на мястото на ухапването т. нар. Erythema Migrans

Описаното до тук е първата фаза на болестта, която спокойно може да отшуми и човек да реши, че всичко е отминало. Същата първа фаза при някои пациенти протича изключително леко и дори нямат спомен да са получили ухапването. Втората фаза на Лаймската болест се характеризира с неврологични и сърдечни симптоми, като парези, парализи, сетивни нарушения, менингит, сърдечни и ритъмни нарушения. В третата фаза се появяват симптоми в храносмилателната и уринарната системи, както и в ставите. Често се развива артрит. Характерни са кожните образувания, т.нар. еритемни плаки и атрофиращи кожни формации.

Лаймската болест е много сериозно заболяване, което може да доведе до тежки ставни, мускулни и невродегенеративни увреждания, които постепенно лишават пациента от нормален живот. Успешното лечение на Лаймска болест е процес, който не бива да се прекъсва преждевременно, независимо от подобрението на пациента.

Клинични случаи на бактерии и други патогени, лечими с „Магнезиев Детокс®“:

Лабораторно доказана бактериална инфекция Борелии

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
А.К.75ЖенскиЛаб. анализ на кръвта, положителен за БорелииПърво

Госпожа А.К. е била ухапана от кърлеж преди 4 години, което е предизвикало треска и висока температура. Анализ на кръв показал инфекция от Борелии, която е лекувана веднага с антибиотици. След лечението госпожата е развила алергии към много храни, както и е чупила ръцете си една след друга, при лактите. Напоследък се е почувствала извънредно отпаднала. Изследванията на кръвта са потвърдили отново наличие на Борелии с висок титър. Пациентката споменава, че напоследък се храни с много сладкиши и че има неспокоен сън, освен тежката отпадналост.

След прегледа и ФОЛ изследването, което сме направили, откриваме и ние, че госпожата има позитивен тест за Борелии. Тънките черва на пациентката дават високи сигнали за бактерията, където са подхранвани добре със захар. Засегнати са силно бял дроб и пикочен мехур. Лимфната и имунната системи са силно раздразнени, което обяснява новприодобитите алергии.

На госпожата е назначено лечение, включващо Магнезиев Детокс®, ¼ ч.л. два пъти на ден, преди хранене, както и три месечна диета, изключваща захар, прясно мляко, сирене, оцет и алкохол.

Посещение
Второ

Второто посещение на госпожата е след 7 месеца. Спазвала е предписанията на д-р Григорова и се е почувствала много по-добре. Причината за посещението е, че от няколко дни се чувства отново отпаднала.  След направения ФОЛ тест се установява, че тестът за Борелии е отрицателен, но тестът за Аденовирус е положителен.  На пациентката е предписано лечение срещу установения вирус.

Клиничен случай – Лаймска болест в остра форма.

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
С.А.33МъжкиЛаб. анализ на кръвта, положителен за БорелииПърво

През последните две години г-н С. А. е пътувал на два пъти в Азия. През първото пътуване е бил ухапан от кърлеж, а през второто пътуване са се случили още три последователни ухапвания в период от два месеца. Лабораторен тест е доказал наскоро Лаймска болест. Лекуван е три седмици с Вибрамицин с надежда да се излекува. За съжаление последният кръвен тест, след назначеното лечение с антибиотик, се е оказал отново положителен за Лаймска болест с имуноглобулин два пъти над нормата. Младежът има болки в ставите, стягане и болки в мускулите на гърба и постоянна умора. Оплаква се и от появилите се подуване на корема с чести газове.

След направения ФОЛ тест наличието на Борелии е дало положителен резултат. Сигналите от храносмилателната система, черния дроб, жлъчката, дебелото черво, стомаха и ставите са в силно над нормата. За нас това е Лаймска болест в остра форма.

Изписано му е лечение, включващо Магнезиев Детокс®, ¼ ч. л. два пъти дневно, преди хранене, както и диета – 3 месеца, без захар, оцет, алкохол, мляко и сирене.

Посещение
Второ

Посещението е след 3 месеца. Оплакванията от стомаха са изчезнали, ставите не го болят, болките в гърба са отминали, цялата изброена симптоматика по-горе отсъства. Пациентът се чувства здрав и жизнен, той се запаси с Магнезиев Детокс® за следващите си пътувания в други континенти.

Клиничен случай – Борелии, увредили хормоналната система.

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
Д.И.24ЖенскиЕндокринологични изследвания, от 4 месеца е с диагноза Тиреоидит на ХашимотоПърво

Пациентката си спомня, че преди 7 месеца е била ухапана от насекомо, което тя не познава и не може да назове. Получила е зачервяване на мястото на ухапването, но с това е приключило нейното притеснение.  Оттогава тя не се чувства добре. Усеща обща отпадналост, вечер заспива трудно. За тези 7 месеца е напълняла значително. Чувства се подута, особено в областта на корема. Щитовидната ѝ жлеза се е увеличила,  което я е накарало да се обърне към ендокринолог. Ендокринологът е потвърдил увеличението на щитовидната жлеза, както и дисбаланс на тироидните хормони – ниско– ниво на хормона Т4 (5, 62, при норма 12-22) и високо ниво на тироид – стимулиращия хормон TSH (100, при норма 4,2). От 4 месеца пациентката е с диагностицирана с Тиреоидит на Хашимото. Пациентката също се оплаква от болезнена менструация, започнал е видим хирзутизъм (увеличено нежелано окосмяване от мъжки тип).

Първи преглед

След направен ФОЛ анализ наличието на Борелии е положително. Високи показания има в имунната система и далака, силно са засегнати дебелото черво и двата бъбрека. Хормоните са тотално разбалансирани и е открито възпаление на гениталиите.

Изписано е лечение на пациентката, включващо Магнезиев Детокс®, два пъти дневно, както и подходяща диета.

Посещение
Второ

На контролния си преглед, след 3 месеца, пациентката не се появи. Второто посещение е регистрирано 12 месеца след първото. Пациентката донесе цветя, в отлично здраве и се извини, че е пропуснала контролния си преглед, тъй като е била сигурна, че се е излекувала.

Тестът за Борелии показва отрицателен резултат.

Посещение
Трето

След 5 месеца. Пациентката е започнала отново да напълнява, да се подува и да чувства отпадналост сутрин. Няма други оплаквания.

Тест за Борелии – положителен.

Бактерията е започнала да се развива в тънките черва, засегнати са ляв бъбрек и хормонална система отляво. Бактерията показва способността си да рецидивира. Променяме основното лечение, но Магнезиев Детокс® остава непроменен, добавен е още билковият чай камшик (Agrimonia eupatoria). Назначена е нова диета.

Посещение
Четвърто

След 1 месец.

Пациентката бързо е усетила положителна промяна. Сутрешната летаргия е изчезнала. Ходи на работа пеша, преодолява два пъти на ден голяма дистанция. Отново се чувства жизнена и енергична, месечният ѝ цикъл е нормален. Тестът за Борелии е отрицателен, няма показания извън нормите, въпреки това лечението ѝ продължава още три месеца, съгласно последните предписания.

Посещение
ПетоШесто

Пациентката се чувства отлично. Няма показания извън нормите. Тестът за Борелии е отрицателен.

Коментар от д-р Григорова: Бактериите Борелии наистина могат да направят рецидивиращи инфекции. В този случай пациентът, със своята наблюдателност и грижа за здравето, навреме сигнализира за влошаването. Смятам, че при Борелии диетата е извънредно важна, тъй като инкубаторът е в червата. Билковият чай също не бива да се пренебрегва, той служи за промиване на храносмилателната система. Смяната на състава на капките е необходима, тъй като ние никога не знаем дали някой бактериален щам не е оцелял и не е продължил да се развива тихо и кротко, намерил подходящите за жизнения му цикъл условия. Вземайки предвид сериозността на Лаймската болест, контролните прегледи трябва да се правят за дълъг период от време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото