Стрептококи и Стафилококи

Бактерии и други патогени, които се атакуват с Магнезиев Детокс®

В поредица от статии, с горното заглавие, ще прочетете повече за всички видове патогени (бактериални или гъбични), които успешно се лекуват с „Магнезиев Детокс®“. Едни от най-разпространените са Стрептококи (Streptococcus) и Стафилококи (Staphylococcus).
След всяка статия ще представяме и клинични случаи от практиката на д-р Григорова. Клиничните случаи са взети от реални пациенти, дали съгласието си за участие в нашите регистри и също така са се съгласили да публикуваме техните случаи. В нашите регистри ние допускаме пациентите да се представят с инициали, но всички описани в този сайт клинични случаи са лабораторно доказани, както и пациентите ни са ни представили официална диагноза от медицинско заведение.

Стрептококи (Streptococcus) и Стафилококи (Staphylococcus) описание

Опитът ни показва, че много често бактериите стрептококи и стафилококи нападат едновременно човек, по тази причина статията им е обединена.

Видове кълбовидни бактерии (коки)
Стрептококи  описаниеСтафилококи описание
Бактериите стрептококи принадлежат към разреда на познатите ни Лактобацили и съществуват в природата над 50 вида стрептококи. Те са с микроскопични телца, с размер 1 мкм, подредени на верижки.Бактериите стафилококи принадлежат към разреда Bacillales, с големина 1 мкм, струпани са на гроздовидни клъстери. Грам-положителни, факултативно анаеробни. Съществуват голям брой разновидности от тях, а около 30 вида са патогенни за човека.

Стрептококи и Стафилококи поражения

Стрептококи
Стрептококи
Стрептококи пораженияСтафилококи поражения
Основната им способност е да разграждат (лизират) еритроцитите, т.нар. процес хемолиза  (процес на преждевременно нарушаване цялостта на еритроцитната мембрана в околната среда).

Класифицирани са като:


–          Алфа-хемолитични (Pneumococcus, S. Viridans, S. Sanguinis, S. Thermophilus, S. Faecalis (Enterococcus Faecalis) и др.)

–          Бета хемолитични (S. Pyogenes, S. Agalactiae, S. Mitis, S. Dysgalactiae, S. Faecium,S. Anginosus и мн. др.)

Характерното за бета хемолитичните стрептококи е това, че лизират напълно не само еритроцити, но са способни да лизират лимфоцити и левкоцити, като по този начин разстройват силно имунната система. Те действат чрез ензими (екзотоксини), наречени Стрептолизин -О и Стрептолизин – S, като при това се осъществява т. нар. пълна хемолиза (За наличието на хемолиза, може да се съди по розовото до червено оцветяване на плазмата или серума от взетата проба кръв. Ако, взетата проба кръв е прозрачна и е с особен блясък, така наречената „лакова кръв”, това говори за настъпила пълна хемолиза на еритроцитите. Специфичният цвят на тази проба кръв се дължи на липсата на запазени еритроцити в нея.)

Характерното им свойство е да произвеждат ензима каталаза, способен да разгражда водородния пероксид, произведен от клетките на имунната система, с цел да бъде лекуван организма. Така стафилококите предпазват от разрушаване клетъчните си стени.

Освен каталаза, те произвеждат също ензимите коагулаза, стафилокиназа, хиалуронидаза, липаза, бета-лактамаза и дезоксирибонуклеаза, които имат разрушително действие върху клетките на гостоприемника.

Произвеждат и три вида токсини:

-Суперантигени (ентеротоксини В, С), които предизвикват отравяне на органите, еритематозен обрив, десквамация на кожата, болки в корема и диария, а може да се достигне и до токсичен шоков синдром, с опасност за живота.

– Ексфолиативен токсин, с разрушително действие върху кожата и тъканите.

– Други токсини (алфа, бета и делта токсини), както и пигмента стафилоксантин, който по своето действие е антиоксидант, и подобно на каталазата разрушава и обезврежда окислителите, произвеждани от клетките на имунната система, с цел защита от патогенните бактерии.

Стрептококи и Стафилококи заболявания

Стафилококи
Стафилококи
Стрептококи заболяванияСтафилококи заболявания
Бактериите могат да причинят много различни и много опасни заболявания:

 

–          Възпаления в устната кухина;

–          Възпалени сливици;

–          Стрептококов фарингит;

–          Синузит;

–          Отит;

–          Пневмония;

–          Менингит;

–          Сериозни инфекции на кожата и на рани;

–          Увреждане на сърцето – ендокардит и клапни нарушения;

–          Ревматизъм;

–          Колонии в червата;

–          Колонии в гениталиите;

–          Колонии в бъбреците;

–          Бактериемия  (отравяне на кръвта);

–          Некротизиращ фасциит;

–          Токсичен шоков синдром.

Могат да предизвикат широк кръг увреждания и да засегнат много и различни органи при човека.

 

Те често са причина за:

–          Пъпки по кожата;

–          Циреи по кожата;

–          Импетиго;

–          Хранителни отравяния;

–          Постоперативни инфекции;

–          Вътрешно-болнични инфекции;

–          Възпаления на УНГ;

–          Синузит;

–          Пневмонии;

–          Менингит;

–          Очни възпаления;

–          Ендокардит;

–          Септичен артрит;

–          Остеомиелит;

–          Сепсис;

–          Токсичен шоков синдром.

Стрептококи и Стафилококи анализ и стандартно лечение

Стрептококи анализ и стандартно лечениеСтафилококи анализ и стандартно лечение
Лабораторното откриване на стрептококи се извършва чрез посявка на култура, чрез бърз антиген детерминиращ тест (RADT), който съществува в няколко варианта – чрез ДНК тест и други. Методите се развиват в посока бързина, тъй като тези бактерии се размножават извънредно интензивно и причиняват големи щети.

 

Лечение: Лечението на конвенционалната медицина и тук е чрез антибиотици, като Пеницилин, Erythromycin, Amoxicillin, Clindamycin, но проблемът за тяхната резистентност става все по-сериозен, тъй като тези бактерии са между най-резистентните и най-широко разпространените при хората.

Лабораторното доказване на наличието на бактериите се основава на ензимни тестове, PCR- анализ, електрофореза в пулсиращо поле (PFGE), метод MlLST и други все по-нови и по-бързи тестове. Бързото им откриване е важно, защото иска бърза реакция – бактериите са много опасни за всички, особено за бебета и деца.

 

Лечение: За сега няма ваксина срещу стафилококи. Стандартната медицина лекува с антибиотици, от рода на Пеницилин, но тъй като отдавна имаме резистентност към препарата, се прилагат също Methicillin, Flucloxacillin, Cloxacillin и др. Също така имаме и широко разпространение на Methicillin-резистентни щамове Стафилококи (MPC, Methicillin-resistant S. areus – MRSA), за които се прилага интравенозно Vancomycin и Teicoplanin. Доказано от 2002г. вече има щамове резистентни и на Vancomycin (VRSA), което показва колко бързо еволюиращи са стафилококите – създатели на проблеми за медицината и всички нас.

Стрептококи и Стафилококи интегративно лечение

Стрептококи
Стрептококи
Стрептококи интегративно лечениеСтафилококи интергративно лечение
Хомеопатични лекарства, потвърдени чрез Фол тест:

 

–  Crataegus, Dioscorea, Kali bichromicum, Kali suphuricum, Phytolacca, Urtica urens

– Acidum sulphuricum, Arsenicum album, Kalium arsenicum, Kali carbonicum, Kali muriaticum, Mercurius solubilis, Mercurius cyanatus, Natrum arsenicum, Phosphorus, Pulsatilla, Rhus toxicodendron, Sticta pulmonaria.

Нови потенцирани лекарства, потвърдени чрез Фол тест:

–          Aloe vera, Anacardium, Aconitum, Callisia fragrans, Chrysanthemum fol., Clinopodium vulgare, Crotalus horridus, Curcuma longa, Epilobium parviflorum, Ginkgo biloba, Hydrocotyle asiatica. Laurus Nobilis, Mesembria anthemum, NS-BG-comp., Sideritis scardica, Theobroma cacao, Vidatox (Blue scorpio).

Лечебни растения, потвърдени чрез Фол тест:

–          Мащерка (Thymus vulg.), Еньовче (Galium verum), Златна пръчица (Solidago virgin/aureus), Мурсалски чай (Sideritis scardica), Петопръстниче (Potentilla taurica), Живовляк теснолист (Plantago lanceolata).

Теренни лекарства – окислители:

–          Капки Samento®, Тинктура Schwedden Bitter® , Тинктура Propolis 30%, Cellfood®, Магнезиев Детокс®

Диета – Забранени храни: захар, оцет, алкохол, прясно мляко, сирене, кашкавал.

Хомеопатични лекарства, потвърдени чрез Фол тест:

 

–          Cactus, Convallaria, Phytolacca, Strophanthus, Silicea;

–          Antimonium arsenicum, Chininum arsenicum, Coffea, Hepar sulphuricum, Kalium bichromicum, Mercury salts.

Нови потенцирани лекарства, потвърдени чрез Фол тест:

–          Amigdalin (B-17), Chelidonium majus, Chrysanthemum, Clinopodium vulg., Curcuma longa, Epilobium parviflorum, Formica rufa, Fraxinus excelsior, NS-BG-comp., Oleander, PC-1, Pelargonium roseum, Phytolacca, Pyrogen, R-comp., Teobroma cacao.

Лечебни растения, потвърдени чрез Фол тест:

–          Мащерка (Thymus vulg.), Еньовче (Galium verum), Златна пръчица (Solidago virga-aurea), Мурсалски чай (Sideritis scardica), Котешка стъпка (Clinopodium vulg.), гъбата Майтаке (Grifola frondosa).

Теренни лекарства – окислители:

–          Капки Samento®, Тинктура Schweden Bitter® , Тинктура Propolis 30%, Cellfood®, Магнезиев Детокс®

Диета – Забранени храни: захар, оцет, алкохол и всички млечни продукти.

Стафилококи
Стафилококи

КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ – ПАЦИЕНТИ СЪС СТРЕПТОКОКИ

Клиничен случай със стрептококи в уринарната система

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
Е.А.74ЖенскиЛаб. анализ урината положителен за стрептококиПърво

Госпожата смята, че многобройните ѝ болестни състояния се дължат на нейната възраст. Тя има хипертония от 20 години, заради която взема постоянно лекарства. Има силни ставни болки, по цялото тяло, но основно отляво – ляво рамо, лява хълбочна става и целият ляв крак. Като цяло се чувства уморена, стара и болна. Сподели, че уринира доста често и понякога изпуска неволно урина.

Фол тестът се е оказал позитивен за стрептококи, като обезпокоителните сигнали са били в бъбреците, пикочния мехур, далак и стави. При това бъбреци и стави са дали високи сигнали на бактерията само отляво.

Назначено е лечение на пациентката, за шест месеца, включващо диета, хомеопатични лекарства и теренно осигуряване на оксидираща среда – Магнезиев Детокс®

Посещение
Второ

След шест месеца: Пациентката е спазвала лечението стриктно, като последните два месеца не е спазвала диета. Отслабнала е 3 килограма, кръвното ѝ налягане е нормално (128/80 мм.); уринирането значително се е подобрило, ставните болки са изчезнали. След нов Фол тест, госпожата не е дала никакви отклонения от нормата за здрав човек.

Коментар на д-р Григорова:

Бактериите стрептококи са предизвикали възпаление на бъбреците, а това се  отразило на кръвното налягане и състоянието на ставите.

Регулацията на кръвното налягане зависи от много фактори: от функцията на бъбреците и надбъбречните жлези чрез системата ренин-ангиотензин; от състоянието на кръвоносните и лимфните съдове, от работата на сърцето, от дисбаланси в ендокринната система и доста много от емоционалното състояние на човека.

В този случай бъбреците и пикочният мехур са отслабени не от възрастта, а от хронична инфекция. Много възрастни хора заявяват, че имат ставни проблеми и смятат, че това е нормално „на тази възраст“. Това не е от нещо друго, а от нелекувани хронични възпаления на различни места в организма, като образуваните ендогенни токсини се наслагват в ставите и ги възпаляват. В конкретния случай болките в ставите отшумяха след изчистване на бактериалната инфекция. За лечението приложихме главно билкови потенцирани лекарства  и осигурихме подходящ терен със силен оксидант. С напредване на възрастта всяка крачка към подобряване на здравето е безценна, защото подобрява качеството на живота.

Клиничен случай с кашлици, пневмонии и алергии при три годишно дете

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
С.Б.3ЖенскиОфиц. Диагноза – пневмония със съмнения за асматични състояния.Първо

Малката C. Б.  вече два пъти е влизала в болница с диагноза пневмония. Сега отново е започнала да кашля със силна лаеща кашлица, която се влошава към 7–8 ч. вечерта, а особено зле става към 1–2 ч. след полунощ. Родителите на детето са в паника. Педиатърът смята, че детето развива астматично състояние и освен антибиотици е предписал дози инхалаторен Ventolin®. Родителите желаят да се направи Фол тест за алергия, за да ограничат дразнещите храни и условия на средата.

Фол тест и Тест за алергия: Детето има алергия към треви, кучешки косми, перушина, ядки, млечни продукти, захар, ориз, мед и ягоди.

Препоръка: да се ограничат до минимум вредните продукти и условия на средата. Потърсихме етиологичната причина за това раздразнено състояние на имунната система на детето.

Тест на органите: Pneumococcus (+) positive.

Бактерията се намира в белите дробове на детето. Имунната и лимфната система реагират също.

Назначено е лечение чрез билкови и хомеопатични капки, както и Магнезиев Детокс®.

Посещение
Второ

След 15 дни е следващото посещение. Кашлицата е спряла още на втория ден от лечението, но към втората седмица детето отново е започнало да кашля, към 7-8 часа вечерта.

Фол тестът отново се е оказал положителен за пневмококи.

Назначено е същото лечение.

Посещение
Трето

Детето няма кашлица, след 40 дни, чувства се добре. Тъй като в момента започва сезонът на цъфтящите треви, майката се страхува от алергии и влошаване.

Фол тест: Pneumococcus (-) negative.

Показанията на детето са в норма. Съветът към родителите е да се пази детето от алергени следващите 3 месеца.

Коментар на д-р Григорова:

Раздразнението на имунната система винаги си има причина и тя трябва да се търси и да се отстрани. Не одобрявам подхода на някои специалисти по алергология да препоръчват предпазване от алергени за цял живот, без лечение на дълбоката причина. В разглеждания случай част от алергените са храни, които влизат в диетата за бактериалния патоген (захар, мед и млечни продукти). Останалите алергени показват раздразнението на имунната система и общия спад на енергията в организма. При децата алергиите се преодоляват много по-лесно, отколкото при възрастните. Обикновено 3 месеца ограничения са достатъчни, ако в същото време се предвиди и етиологично лечение. При децата понякога един-два месеца детокс силно подобрява имунната система и оттам нататък тя се справя сама.

Клиничен случай – парoдонтит и гингивит

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
Т.М.47ЖенскиОфиц. Диагноза – парoдонтит и гингивитПърво

От три години насам госпожа Т. М. има проблеми със зъби и венци. Постоянно посещава зъболекаря си и продължава да има възпаления. В момента има гингивит и гнойна фистула на венеца си горе вляво. Като цяло тя не се чувства добре. Коремът ѝ се подува, има болки в ставите и е винаги уморена, а лицето ѝ е бледо и подпухнало.

Фол тест: Streptococcus (+) positive.

Лимфната система показва възпалителния процес в устната кухина отляво, имунната система е силно възбудена двустранно, бактерията е заселила червата и десния бъбрек. Засегнати са също черният дроб, ставите и гениталиите отдясно.

Изписано е хомеопатично лечение, в комбинация с тинктура Прополис 30% и Магнезиев Детокс®.

Посещение
Второ

След 4 месеца: Тя е вземала лекарствата редовно и е спазвала диетата 3 месеца. Отслабнала е 2 кг и вече няма подпухнал вид. Зъбите и венците са добре, няма възпаления, няма фистули.

Фол тест: Всички показатели са в норма.

След това госпожата започна да води малката си дъщеря за прегледи при мен на всеки 3–4 месеца, като не пропускаше да се тества и тя. През следващите 3 години тя повече не е имала пародонтит и гингивит, както и стрептококови инфекции.

Коментар на д-р Григорова:

Стоматологичните процедури бяха подкрепени с мерки за етиологично лечение на бактерията, причиняваща пародонтита и гингивита, и това доведе до успех. Тук се вижда как от устната кухина бактериите заселват червата, замърсяват черния дроб, заразяват бъбреците и възпаляват ставите. Наистина здравето започва от зъбите и червата.

КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ – ПАЦИЕНТИ СЪС СТАФИЛОКОКИ

Клиничен случай – хронични циреи на наркозависим мъж

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
З.В.37мъжкиМРСПърво

Господин З. В. от много време страда от циреи в аксилите и в ингвиналните гънки. Лекувал ги е много пъти, но те излизат отново. В момента положението пак се е влошило. Това силно го дразни и измъчва. Мъжът е тежък и подпухнал, не изглежда никак здрав. Той е вземал наркотици в продължение на 8 години. Сега се старае да ги спре, но му е много трудно. В момента е на медикамента Substitol®, 200 mg дневно, който е заместител на морфина. Ако не го взема, той изпада в тежка абстиненция, със силни болки по цялото тяло. Мъжът не се чувства добре, той знае, че не е здрав. Желае да се спаси от всичките си страдания.

Фол тест: Staphylococcus (+) positive.

Streptococcus (+) positive.

Засегнати са имунна система, лимфна система, бял дроб, бъбреци, далак и тънко черво. Черният дроб е претоварен от токсини на наркотиците, но не е възпален. За това съдим по факта, че той влиза в норма с хомеопатичното лекарство Opium 200 CH.

Назначено му е хомеопатично лечение, в комбинация с Магнезиев Детокс®, което да спазва в продължение на шест месеца, заедно с диета.

Посещение
Второ

След 17 месеца. Той е следвал предписанието. Почувствал се е перфектно от лечението. Отслабнал е 15 кг и е много доволен. Циреите са изчезнали още първите 3 месеца и повече не са излизали. Абстиненцията е намаляла силно. Капките Opium 200 CH са му помогнали много. Дозата от Substitol e намалена двойно. Той ми каза, че е срещнал хубава и сериозна жена и не желае да се връща към миналото. Сега е дошъл с молба да му помогна да подсили либидото си.

Фол тест: Staphylococcus (-) negative.

Streptococcus (-) negative.

Всички показатели са в норма, включително и черният дроб. Изписани са допълнително хомеопатични дози тестостерон и капки Opium 200 CH за още 1 месец.

Коментар на д-р Григорова:

Основният проблем на този мъж бяха не циреите, а тежката наркозависимост. Препаратът Substitol® също не е невинен, той също има наркотични свойства и както се видя, задръства доста много черния дроб. Чрез хомеопатичното лекарство Opium 200 CH извършихме детокс на организма от наркотични вещества и това помогна да се намали абстиненцията. Лечението на двете бактерии проведохме в окислителна среда и така помогнахме на имунната система да преодолее ензимната защита на патогенните бактерии Staphylococcus и Streptococcus. Надявам се животът на този мъж да се промени към добро.

Клиничен случай – Алцхаймер

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
Х.Х.62мъжкиАлцхаймерПърво

Господин Х. Х. (65) е красив и приятен мъж. Той изглежда добре, но има диагноза Алцхаймер. Ядрено-магнитен резонанс показал малки кухини в тъканта на мозъчното вещество. Изследванията на кръвта са доказали високо ниво на хомоцистеина (16,07). Паметта и когнитивните възможности не са добри и продължават да се влошават. Човекът беше много притеснен, не желаеше да бъде записано името му. Каза, че идва само за мнение и съвет, той знае, че днес това състояние е трудно за лечение.

Фол тест: Staphylococcus (+) positive.

Streptococcus (+) positive.

Alumina 200 CH (+) positive.

Има данни за нервна дегенерация в нервите на гръбначния мозък и в централната нервна система. Високите сигнали от меридиана Nd/NE влизат в норма при тестване с хомеопатичното лекарство Alumina 200 CH. В системата има данни за хронично възпаление от бактериите Staphylococcus и Streptococcus. Далакът се нормализира с комбинирания препарат за тях (А-mix), както и от добавката Homocystein modulator®.

Съобразено е сложно лечение, включващо изброените по-горе  препарати, както и Магнезиев Детокс®.

Коментар на д-р Григорова:

При този клиничен случай разбрах две неща:

– първо, хроничните възпаления от токсични бактерии определено играят роля за увреждане на мозъка;

–– второ, алуминият е вреден метал за нервната тъкан и за функцията на мозъка и може би е свързан с болестта.

Този човек не се появи повече. Дали е разбрал и дали е запомнил какво му обясних, не знам. Но бих желала специалистите по Фол тест да имат нагласа и се досещат да свързват меридиана на нервна дегенерация с хроничните инфекции и със замърсяването на кръвта и тъканите с метални йони, които навярно се намесват и нарушават сложните каталитични процеси в нашия организъм.

Клиничен случай – Инфекция на стафилококи, комбинирани с протеус.

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
Р.Л.41женскиЛаб. анализ на урина положителен за стафилококиПърво

Госпожа Р. Л. има малко дете на 2 г. и 6 месеца. Тя е много уморена. Има болки по гърба, ходи периодично на хиропрактор за наместване на гръбнака, но нещата се повтарят. Зъбите ѝ не са здрави, венците – също. Усеща дискомфорт в корема и в половата система, получава бяло течение от време на време. Усеща, че уринарната ѝ система не е в ред. Преди 2 месеца е дала урина за изследване, доказано е наличие на Streptococcus и тя е вземала антибиотик . Уринирането се е подобрило, но всички други проблеми са останали.

Фол тест: Staphylococcus (+) positive.

Proteus (+) positive.

Бактериите се откриват в червата  и в жлъчния мехур. Десният яйчник е възпален . Имунна система и далак се борят с инфекцията. Лимфната система показва проблемите в устната кухина отдясно. Всички други показатели, включително и уринарната система, са в норма.

Изписано е комбинирано лечение (билково и хомеопатично) за три месеца, съпътствано с Магнезиев Детокс® и подходящата диета.

Посещение
Второ

Жената е вземала лекарствата и е спазвала диетата. Чувства се много добре. Няма оплаквания. Харесва диетата, чувства се добре от нея.

Фол тест: Всички показатели са в норма.

Предписанието е да си довърши лечението още един месец.

Коментар на д-р Григорова:

Тази жена си знаеше добре проблемите. Очевидно уринарната система е била излекувана преди, но другите ѝ оплаквания излязоха наяве при Фол теста. Болките в гърба тя свързваше с гръбначния стълб, но според мен те бяха свързани с възпаления жлъчен мехур. Тъй като бактериите бяха заселили силно червата, в този случай спазването на диетата и добавката окислител са от съществено значение за лечението. Ако не се изчистят червата, има опасност от нова инвазия на бактериите към уринарната система и другаде из организма.

Клиничен случай – отоци и ставни болки от дълго време.

ПациентВъзрастПолОплаквания / Офиц. диагнозаПосещение
П.К.44мъжкиАртритПърво

Господин П. К. е едър, силен мъж, с добър цвят на лицето. Той е само на 44 години, но се чувства зле, с възпалени и болезнени стави на коленете, раменете  и глезените. Проблемът е започнал преди много години, още като младо момче, но постепенно състоянието му се е влошило. Днес това е голям проблем в живота му, защото силно ограничава възможностите за свободно движение и за спорт. Постоянните болки вгорчават живота му много. Той взема всеки ден противовъзпалителни медикаменти през устата, а периодично му инжектират и кортизонови препарати. Другото му оплакване е нуждата да става за уриниране, поне веднъж всяка нощ. Toй се чувства стар и уморен преждевременно.

Фол тест: Staphylococcus (+) positive.

Засегнати са стави, панкреас, далак, бъбреци и черен дроб. Всички високи показатели влизат в норма с едно единствено лекарство, Chelidonium majus 200 CH.

Назначено му е същото лекарство, комбинирано с диета.

Посещение
Второ

След 37 дни. Спазвал е диетата и си вземал лекарството редовно. Коленете и глезените са добре, болките са спрели. Само лявото рамо все още го безпокои, чувствително и болезнено при движение.

Фол тест: Staphylococcus (+) positive.

Все още има сигнали от ставите и от черния дроб. Далак, панкреас и бъбреци са влезли в норма.

Лечението му е продължено и допълнено.

След един месец той се обади по телефона, че е добре.

Коментар на д-р Григорова:

При този клиничен случай не е използван нозод за Staphylococcus. Лекарството Chelidonium е подействало толкова добре още в началото, че съм решила да разчитам главно на него. Билката Chelidonium majus, във вид на тинктура, се прилага в руската алтернативна медицина за детокс на черния дроб, a воден извлек се ползва за клизми при полипи на дебелото черво. Но предвид токсичността на билката за предпочитане е да се ползва потенцираната, хомеопатична форма.

9 коментара за “Стрептококи и Стафилококи

 1. Здравейте, какво хомеопатично лечение бихте приложили при диагноза ревматична болест – аортна и митрална инсуфициенция при момиче на 6 год. и половина?

  1. Здравейте, Екатерина!
   Срещали сме диагнози, които нямат нищо общо с истината, затова и Фол методът за диагностициране не ползва вече поставени диагнози, а сам обследва органите и системите в пациента, за да състави своя диагноза. Пример ще Ви дам веднага. Син на наш известен депутат дойде при д-р Григорова с няколко сериозни диагнози, поставени от различни неврологични болници в Европа. Младежът се оплакваше от краткотрайни припадъци, придружени със загуба на памет. Беше обиколил повечето скъпи неврологични клиники в Европа, Турция и Русия. Фол тестът му показа, че има големи колонии от определение видове бактерии в тънките си черва, които произвеждат тежки дози съединения подобни на ацетона и аклохола. Тези съединения буквално тровят младежа и причиняват въпросните припадъци. Но при неврологични оплаквания рядко говорим за внимание върху червата и затова никъде из клиниките, които младежът е обиколил, не са търсели гастро-интестинално обяснение на проблема. След като започна хомеопатично лечение на въпросните бактерии, припадъците му изчезнаха. Разбирам, че вашата диагноза е кардиологична и примерът с неврологията не Ви се вижда резонен, но това, което исках да подчертая, е че тясната специализация на специалистите от дадена медицинска област често пъти ги кара да се вторачват в симптоматиката повече, отколкото в причината за тази симптоматика. Освен това целият инструментариум на тесните специалисти изключва “не-специални” средства и възможности за диагностика. А от там и лечение.
   Отделно искам да наблегна на твърдението си, че няма универсално хомеопатично лечение. Няма общо такова. Хомеопатията е интерградивна медицина, която в основите си застъпва енергийни средства за лечение, а не материални. Тук не можем да говорим за универсални или дори препоръчителни начини на лечение. Всеки пациент е Вселена и лечението на всеки е от различен тип или типове енергия.
   Благодаря Ви за интереса към нашата скромна страница!
   А. Петрова

 2. Здравейте!
  Как може да си запиша час за преглед при д-р Григорова?

  1. Здравейте, Цветанка!

   На страницта на д-р Григорова (https://heliantheae.bg/д-р-григорова/), която е част от секцията “За нас” (https://heliantheae.bg/за-нас/) сме записали как можете да си запазите час. Това е единствения начин, а той е:

   За връзка с д-р Григорова и/или записване на приемни часове:
   от сряда до събота (включително)
   само между 10:00 и 14:00 часа
   моля позвънете на телефон: (0877) 720-276

   Доколко знам в момента, д-р Григорова е на ваканция и ще бъде на работа едва през месец Септември. Ние имаме и други партньори, повечето от които са ученици на д-р Григорова. Техният списък с адреси и телефони също можете да намерите на нашият сайт: https://heliantheae.bg/партньори/#homeopaths

   Благодарим Ви за интереса.

 3. Здравейте, бих искала да се срещна с д-р Григорова! Имам псевдомонас! Благодаря!

  1. Здравейте, Джулиана!
   Основното за методиката на Фол тест можете да прочетете в тази статия: Кликнете тук
   Относно цената – има цена за първичен преглед, има и за редовен преглед. Всеки Фол специалист обикновено си определя сам цените. При заявяване на час за преглед можете да попитате за цената на прегледа.

 4. Здравейте! Фол тестът изисква ли лично при
  съствие? В Лондон има ли към кого да ни насочите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото