Доставка с Еконт Експрес

Тази статия има за цел да покаже нагледно как да поръчаме стоки от магазина и да използваме опцията “Доставка с Еконт Експрес”.

След като сте избрали продукта, който искате да закупите, натиснете бутона “Купи”. След като го натиснете се появява връзка “Преглед на количката”. Когато кликнете на нея, се зарежда съдържанието на Вашата количка. На тази страница можете да обновите количеството на стоките. Количеството на стоките се увеличава или намалява със съответните стрелки в полето “Количество”. Веднага щом промените количеството на дадена стока “светва” бутона “Обновяване на количката”. Натиснете го, за да се потвърдите желаното от Вас количество. Ако не го натиснете, дори и да сте въвели по-голяма или по-малка бройка, в полето “Количество”, това не се отразява на общата цена на количката, която можете да видите в полето “Общо”.

Тук е мястото, където можете да приложите и промо код (кодове). Промо кодът се въвежда в полето “Код за отстъпка”, под съдържанието на количката и натискане на бутона “Прилагане на промо код”. Ако имате няколко промо кода, въвеждат се един по един и след всеки се натиска бутона “Прилагане на промо код”. Това се отразява веднага на цената на количката Ви.

Страница на количката
1. Страница на количката

След като сте потвърдили желаното количество и сте въвели съответните промо кодове, тогава изберете опцията “Доставка с Еконт Експрес”, която се намира под общата сума на количката в полето “Доставка”. Там има две опции: – “Доставка с Еконт Експрес” и “Доставка чрез Спиди”. В тази статия ще опишем как става доставянето на стоките Ви с Еконт Експрес. За по-нагледни инструкции как става доставка чрез Спиди, моля прочетете тази статия. След като се избрали “Доставка с Еконт Експрес” натиснете бутона “Приключване на поръчката”.

Страница на количката обновена
2. Страница на количката обновена

Доставка с Еконт Експрес

След като натиснете бутона “Приключване на поръчката”, се зарежда страницата “Поръчка”. В началото тя е разделена на две секции – “Фактуриране и доставка” и “Еконт Експрес”. В секцията “Фактуриране и доставка” се попълват задължително полетата: “Име”, “Фамилия” и “Държава/Територия”. По подразбиране е страната, от която поръчвате, но в случая говорим само за поръчки в България. От скоро Еконт Експрес доставя и до Гърция, Румъния и Кипър. След това попълвате и задължителните полета: “Телефон” и “Имейл адрес”. В секцията “Еконт Експрес” има поле “Изпращане до*”, което също е задължително. Под него е падащото меню, в което пише “Моля, изберете …”.

Страница на поръчката
3. Страница на поръчката

От падащото меню в секцията “Еконт Експрес” можете да изберете една от три възможности: “до адрес”, “до офис” и “до АПС”. Това са трите варианта на доставка. При първия вариант се има предвид, доставка до точен адрес било то домашен или служебен. Вторият вариант е доставка в някой от офисите на Еконт, а третият е доставка до АПС (Автоматична пощенска станция). Първо ще разгледаме случая с доставка “до адрес”.

1. Доставка с Еконт Експрес до адрес

След като сте попълните данните от секцията “Фактуриране и доставка” и сте избрали от падащото меню опцията “до адрес”, под него се появява ново поле “Населено място*”. Това е и най-скъпият вариант за доставка в сравнение с опциите “до офис” и “до АПС”.

Избраната опция е изпращане до адрес
4. Избраната опция е изпращане до адрес

То е задължително и в него трябва да попълните името на населеното място, в което желаете доставката. Започнете да пишете името и ще видите предложените от Еконт населени места. Изберете точното населено място (с точният пощенски код). След като изберете желаното населено място се появяват нови полета, в които да попълните точният адрес. Моля вижте по-долното изображение.

Страница на поръчката с точен адрес
5. Страницата на поръчката с нови полета за точен адрес

Нито едно от новите полета не е задължително, но всяко, което указва точен адрес, трябва да се попълни. Ще дам пример с доставка до град София (пощенски код 1000), който съм избрал в предишната стъпка. По-долу са попълнени полетата: “Квартал”, “бл. No”, “улица”, “ул. No”, “вх. No”, “ет. No” и “ап. No”.

Страницата на поръчката с попълнен точен адрес
6. Страницата на поръчката с попълнен точен адрес

2. Приключване на поръчката

След като попълните всичките необходими полета за точен адрес, отидете по-долу на страницата, където се намират детайлите за поръчката Ви в секцията “Вашата поръчка”. Под таблицата с детайлите се намират опциите за плащане. В момента се предлагат две опции – “В брой при доставка” и “Банков превод”. По подразбиране е “В брой при доставка”. Това означава да платите на куриера, когато Ви достави стоката или иначе казано “наложен платеж”.

Много Важно! Преди да приключите поръчката, след като сте избрали начина на плащане, трябва да селектирате опцията “Прочетох и се съгласявам с правилата и условията на сайта*”! Отбележете полето като натиснете квадратчето пред него, за да поставите отметка. То е задължително и ако не го направите няма да можете да завършите поръчката.

Приключване на поръчката
7. Приключване на поръчката

Едва след това можете да натиснете бутона “Поръчване” и да приключите поръчката си. Ако не поставите отметката ще получите съобщение за грешка в началото на страницата “Поръчка” с червен надпис и удивителен знак преди нея. Моля вижте снимката по-долу:

Грешка при не поставена отметка на общите условия
8. Грешка при не поставена отметка на общите условия

С това приключва поръчването на стока от магазина и доставката с Еконт Експрес до адрес. По-долу ще опиша случая, когато от падащото меню сте избрали опцията “до офис”.

3. Доставка с Еконт Експрес до офис

Тази опция е по-евтина от доставка “до адрес” и малко по-скъпа от доставка “до АПС”. След като изберете опцията “до офис” от полето “Изпращане до*”, отново се появява “Населено място”. То е задължително и в него трябва да попълните името на населеното място, в което се намира офисът на Еконт. Започнете да пишете името и ще видите предложените от Еконт населени места. Изберете точното населено място (с точния пощенски код). След като изберете желаното населено място се появяват две нови полета. Първото е бутон “Офис локатор” и под него поле “Офис*”, което е падащо меню с избор на офисите на Еконт в това населено място.

Избор на офис за доставка
9. Избор на офис за доставка

Ако натиснете бутона “Офис локатор” ще се отвори нов екран с карта на избраното населено място и поставени отметки на офисите на Еконт върху картата. От лявата страна има списък на офисите на Еконт с техните точни адреси. Можете да изберете офис на Еконт или от списъка в ляво или като кликнете на някоя от отметките върху картата.

Карта на офисите на Еконт
10. Карта на офисите на Еконт

Вторият начин да изберете офис на Еконт е от падащото меню “Офис*”. Ако натиснете на него ще видите списък от всички офиси на Еконт с техните адреси в населеното място. От списъка можете да изберете този, който желаете. След като сте избрали офиса за доставка сте готови да приключите поръчката както е указно в точка 2-ра – “Приключване на поръчката”.

4. Доставка с Еконт Експрес до АПС

Това е и най-евтината опция за доставка. Трета възможност за доставка с Еконт е до АПС (Автоматична пощенска станция). В по-големите градове Еконт разполага с АПС, където можете да получите пратката си. Ако изберете доставка “до АПС”, отново се появява полето “Населено място*”, както на изображение номер 4 по-горе. След като напишете името на населеното място се появява ново поле “АПС*”. Моля вижте снимката по-долу:

Доставка до АПС
11. Доставка до АПС

Това е падащо меню, от което трябва да изберете АПС, до което желаете да Ви бъде доставена пратката. След като изберете АПС от списъка, можете да приключите поръчката си, както е описано в точка 2 по-горе.

Надяваме се, че с това описание няма да имате проблем с поръчките от магазина, използвайки Еконт Eкспрес за доставка като куриер. Ако имате повече въпроси можете да ни пишете на: admin@heliantheae.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото