МАГНЕЗИЕВ ДЕТОКС® С НОВА ОПАКОВКА

Живеем в динамични времена, в държава, където директивите се спускат от ЕС. На нас ни остава само задължението да ги спазваме. А тези две изречения са по повод „какво ни налага да променим опаковката на Магнезиев Детокс®?“

   Всичко тече и всичко се променя, както добре знаем от Хераклит. Човечеството е минало през толкова много метаморфози, в този аспект, че малцина си дават сметка колко постоянен е този закон.

   Тук се сещам за едно от най-успешните изобретения на 19-и век, което оставя голям отпечатък върху живота и до днес. Става дума за изобретяването на двигателя с вътрешно горене, който е бил представен за Нобелова награда заедно с пишещата машина, хладилникът, телефонът и динамита. Тогава човечеството е дало Нобеловата награда на Алфред Нобел, който е подобрил своята разработка и тази на Асканио Собреро. А двигателят с вътрешно горене, както и телефонът, пишещата машина и хладилникът са били сметнати за не толкова важни за човечеството. Но когато са излезли първите автомобили, произведени с такива двигатели, хората, които са живели в градовете, са обявили автомобилите като полезни за околната среда. Защото около тях липсвала характерната миризма на коне, както и рояците мухи, съпътстващи конските впрягове.

А ние само сменяме скромно опаковката на Магнезиев Детокс® заради директивата 2019/904 на ЕС, включена в рамките на Европейския зелен пакет, влязла в сила от 3-и юли, 2021г. Същата директива касае и със стратегията за пластмасите на Комисията и плана за действие за нулево замърсяване.

Новата ни опакова не съдържа пластмасов контейнер, както досега, а адхезивни сашета, изградени от хартия и алуминиев слой. Същите сашета са промазани с фолио, направено от биомаса, по технологията Biodegradabile и никаква част от сегашната ни опаковка не замърсява околната среда. Продуктът Магнезиев Детокс ® никъде не контактува с алуминиевото фолио, последното служи само за подсигуряване на устойчивостта на сашето и невъзможността субстанцията да се овлажнява от околната среда.

Листовката на Магнезиев Детокс® можете да намерите във всяка кутия, а също и да видите тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото