Честит празник, мили деца

      Децата за нас са не само бъдещето ни, но и много повече от това. Те са онези истински българи, в чиито очи и души може човек да се огледа. Детството е времето за възпитание на сърцето и безгрижен живот. Времето за изследване на близкия свят, чантата на мама, бюрото на тате, време за пакости, за безрасъдни мечти, за абсурдни въпроси и за забавни констатации.

   Седемгодишната Нина, в писмото си до Бог беше написала: „Господи, не се сърди, но цветята са ти се получили по-добре!“

   Само едно дете може да гледа така на света и да ни удивлява със своите прозрения. Никой не заслужва своите деца! Те са винаги много, несравнимо повече от нас самите и ако можеше няка да се научим от тях, планетата би била много по-добро място за живеене. Божията мъдрост се образува във всяко дете, някак се раждаме с нея, а после и неусетно натрупваме тежките обстоятелства, които ни изменят личността до неузнаваемост. А от последното страдат най-много нашите деца.

    Помните ли първата си любов? Онази, която ви завладя  напълно. Онази, която ви беше стиснала за гушата и преобръщаше корема ви. Онази, която направи дълбоки прорези в сърцето ви? Най-болезнената! После свикнахте. Някак цялостта на сърцето ви беше различна. Раните по сърцето зарастнаха, но белезите останаха и всяка следваща любов беше все по-незначителна, все по-малко симптоматика имаше в нея, следващата и по-равнодушна. Домъчня ли ви тогава за вашето си сърце? Дадохте ли си сметка, че повече същото не може да изпитате? Не. Но можете да си дадете сметка, че децата ви преминават през същото и само от нас и вас зависи чистотата на тяхната душа и сърце. Да ги нахраним само вече не е достатъчно, трябва да ги опазим здрави! Трябва! На всяка цена! Най-важният ни приоритет, като нация, е именно да опазим децата си. Длъжни сме да го сторим.

   Ние от Хелианти винаги сме загрижени за българските деца. Винаги са с предимство, винаги са във фокуса на нашите усилия. Само мисълта, че можем да помогнем на едно дете, е достатъчна да не жалим средства, време и усилия. Представата ни, че продуктите ни се ползват от 3 месечни кърмачета, ни кара да сме отговорни и педантични във всеки етап на производството на наши продукти.

През 2021 г. Хелианти стартира своята благотворителна програма за деца. Миналата година подарихме 60 спортни трика за детския отбор на Street Workout по спортна гимнастика, включващ 30 деца между 6 и 14 години. Радоста в очите на децата ни стига, за да се мотивираме и за още такива програми.

Пожелаваме на децата от Street Workout безгрижно детство, много победи на състезания и все така да бъдат целеустремени. Благодарим ви за усмивките и блясъка в очите ви!

Един коментар за “Честит празник, мили деца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото